Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme Comunitat Valenciana

Nuria Montes reitera l’aposta del Consell per l’ampliació dels aeroports d’Alacant-Elx i Manises i lamenta “la ignorància de Compromís en els seus atacs constants al turisme”

11/02/2024
Nuria Montes reitera l’aposta del Consell per l’ampliació dels aeroports d’Alacant-Elx i Manises i lamenta “la ignorància de Compromís en els seus ...
  • La consellera recorda que el sector és “un dels motors de l’economia valenciana” i aposta per “un model de creixement basat en la prosperitat i sostenibilitat”
  • Assenyala que el Consell “ha creat una mesa per a combatre l’economia submergida” i impulsa “una estratègia que valora l’eficiència hídrica del turisme a la Comunitat”

 

València.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha qualificat este diumenge de “demagògiques” les “consignes llançades pels responsables de Compromís” respecte a “l’èxit turístic de la Comunitat Valenciana, que en 2023 va batre el rècord absolut de visitants estrangers i va trencar la barrera dels 10 milions”, i els ha animat a “no atacar un dels pilars de la nostra economia i el generador de desenes de milers d’ocupacions”. “Compromís no perd cap oportunitat per a demostrar la seua ignorància sobre el turisme i la prosperitat econòmica”, ha dit.

En este sentit, ha reiterat que és “indispensable” plantejar ja les ampliacions dels aeroports valencians, amb una segona pista per a Alacant-Elx i una millora de la terminal per a Manises”, tenint en compte l’evolució de passatgers i la projecció per als pròxims anys: “Els aeroports valencians s’han quedat ja xicotets, i l’obstinació de Compromís a mirar cap a un altre costat és una mostra més del seu servilisme a un dels governs que més ha marginat la Comunitat en el repartiment de les inversions”.

Per a la titular de Turisme, “es tracta, a més, d’una qüestió de competitivitat respecte a altres regions que sí que disposen d’unes infraestructures dimensionades per al volum de visitants que reben”, i ha recordat que l’aeroport d’Alacant-Elx “continua sent l’únic dels grans d’Europa que seguix sense connexió ferroviària, una tasca que depén del Govern que sustenta Compromís”.

Turisme sostenible

Així mateix, la titular de Turisme ha lamentat “l’obstinació d’esta formació per criticar de manera sistemàtica un model turístic perfectament sostenible” i “generador de desenes de milers d’ocupacions”. “Ha sigut este Consell el que ha creat una mesa per a acabar amb l’economia submergida en el sector, i el que aprovarà una regulació que permetrà als ajuntaments disposar d’instruments per a acabar amb el turisme sense reglar que tantes molèsties causa als veïns”, ha afegit.

Respecte a la qüestió mediambiental, Montes ha recordat que la sostenibilitat és “un dels pilars de la política turística d’este Consell”, amb una estratègia específica que, a més, reivindicarà “l’ús eficient dels recursos hídrics que fa el sector a la Comunitat” i que és “capdavanter en reutilització de l’aigua en tota Europa”.

També ha explicat que “el Govern Valencià té actualment damunt de la taula un total de 18 projectes de millora de l’eficiència hídrica finançats amb fons Next Generation, per un import de 4,2 milions d’euros”.

“És una pena que Compromís s’obstine a atacar frontalment un dels majors generadors de riquesa i ús de la Comunitat Valenciana, amb un discurs que destil·la turismofòbia i que ja es va materialitzar en la imposició d’un impost al turisme que només va ser possible aprovar amb la connivència dels seus socis del PSOE”, ha agregat la consellera. “El Consell de Carlos Mazón aposta, per contra, per un creixement sostenible i controlat del sector, alhora que busca acabar amb l’economia submergida i donar una major autonomia als municipis per a gestionar el model que volen per als seus barris”.

 

Galeria d'imatges