Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Trobada sobre igualtat

Igualtat presenta a Castelló el projecte de formació destinat a promoure les activitats de sensibilització de la Xarxa Valenciana d’Igualtat

13/02/2024
La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat participa en l’acte d’obertura de la trobada ‘Xarxa Valenciana d’Igualtat 2023’ de la província ...
  • La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat participa en l’acte d’obertura de la trobada ‘Xarxa Valenciana d’Igualtat 2023’ de la província de Castelló
  • Destaca que esta iniciativa pretén facilitar recursos i formació en línia a ajuntaments, entitats socials, empreses i ciutadania en matèria d’igualtat
  • El projecte tindrà una programació semestral i comptarà amb la presència de ponents expertes en matèria d’igualtat

La secretària d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha presentat la posada en marxa del projecte de formació en línia, “destinat a promoure les activitats de sensibilització de la Xarxa Valenciana d’Igualtat”.

Asunción Quinzá ha participat en l’acte d’obertura de la trobada ‘Xarxa Valenciana d’Igualtat 2023’ de la província de Castelló, que s’ha celebrat al saló de Plens de l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i al qual ha assistit acompanyada per la directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono, i l’alcaldessa de Castelló, Begoña Carrasco.

La secretària autonòmica ha recordat que esta ferramenta “té com a objectiu facilitar recursos i formació en línia a ajuntaments, entitats socials, empreses i ciutadania, en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens”.

Així mateix, ha explicat que el projecte també complix amb la finalitat de “previndre i sensibilitzar sobre la violència de gènere per a integrar la perspectiva de gènere a les entitats locals i compartir així coneixements i crear xarxes entre els professionals de la Xarxa Valenciana d’Igualtat i els agents socials”.

D’altra banda, la programació formativa té caràcter semestral i, a més, s’organitzaran diverses ponències mensuals. La novetat d’esta edició serà la presència de ponents expertes en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens.

Xarxa Valenciana d’Igualtat

Cal recordar que el propòsit de la Xarxa Valenciana d’Igualtat és regular i fer efectiu el principi d’igualtat de dones i hòmens a la Comunitat Valenciana, així com establir els principis generals que han d’orientar esta igualtat i determinar les accions bàsiques que han de ser implementades.

La Xarxa Valenciana d’Igualtat està formada per unitats d’Igualtat compostes per agents d’igualtat i promotores d’igualtat.

La Generalitat ha destinat 8.685.100 euros a les unitats d’Igualtat de la Comunitat Valenciana per a este any 2024, això permetria la contractació de 306 professionals per a les unitats d’Igualtat, que estarien integrades per 133 agents d’igualtat i 173 promotors d’igualtat, segons regula el contracte programa actual.

Concretament, a la província de Castelló, 53 professionals en les unitats d’Igualtat de les diverses entitats locals, 25 dels quals serien agents d’igualtat i 28 promotors d’igualtat.

Els programes que vertebren esta xarxa tracten la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals; la informació, l’orientació i l’assessorament personalitzat a dones; la detecció de la violència de gènere i altres violències sobre les dones, i els plans d’igualtat en empreses de la Comunitat Valenciana.

Los programas que vertebran esta red son la incorporación de la perspectiva de género en las políticas públicas municipales; la información, orientación y asesoramiento personalizado a mujeres; la detección de la violencia de género y otras violencias sobre las mujeres; y los Planes de Igualdad en Empresas de la Comunidad Valenciana.

Galeria d'imatges