Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Transformació digital

Innovació i Port Castelló firmen un protocol de col·laboració per a donar suport a l’ecosistema emprenedor de base tecnològica

14/02/2024
Innovació i Port Castelló firmen un protocol de col·laboració per a donar suport a l’ecosistema emprenedor de base tecnològica
  • Nuria Montes assenyala que “la nostra missió és aprofitar la importància dels tres grans ports de la Comunitat Valenciana perquè es configuren com a nodes tecnològics-digitals”
  • La firma del protocol ha estat precedida per la celebració d’una reunió de treball de la consellera amb empreses tecnològiques de la província

La Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, i l’Autoritat Portuària de Castelló han firmat un protocol de col·laboració per a coordinar polítiques en suport de l’ecosistema emprenedor de base tecnològica de la província.

El document establix una declaració d’intencions en virtut de la qual les dos administracions es comprometen a coordinar accions dirigides a enfortir els sectors productius que contribuïsquen a consolidar el teixit empresarial innovador a la Comunitat Valenciana.

Segons la consellera, que abans de la firma del protocol s’ha reunit amb les empreses tecnològiques de la província de Castelló, “la nostra missió és aprofitar la importància dels tres grans ports de la Comunitat Valenciana perquè es configuren com a nodes tecnològics-digitals.”

Nuria Montes ha afegit que “es tracta que estos ports, que són referents històrics d’obertura internacional, siguen hubs en els quals coincidisquen espais d’aprenentatge, investigació, living lab, i facen de catalitzadors de continguts digitals i tecnologies disruptives, com és el cas de la intel·ligència artificial”.

En este sentit, el protocol aposta per connectar les iniciatives de les dos institucions en el marc de les estratègies europees de digitalització. També per potenciar la visibilitat del territori com a zona de gran activitat tecnològica, planificant una agenda comuna d’actuacions.

En tercer lloc, el document compromet la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i l’Autoritat Portuària de Castelló a impulsar la innovació pública com a motor de canvi i també els projectes estratègics basats en el desenvolupament tecnològic.

Per tot això, les dos parts intercanviaren informació i formaren grups de treball conjunts encarregats de preparar els convenis específics que han de desenvolupar els futurs programes d’actuació concrets.

Finalment, s’establix que el protocol té una vigència de dos anys, renovables per un altre període similar, fins a un màxim de quatre anys.

Trobada amb empreses tecnològiques

Durant la seua reunió amb les empreses tecnològiques de Castelló, Núria Montes ha incidit en la idea que “la innovació és una actitud, una qualitat, una manera optimista d’afrontar i adaptar-nos a una realitat cada vegada més complexa i dinàmica. Una palanca permanent de transformació productiva.”

A més, ha assegurat que “les administracions també hem d’innovar canviant l’enfocament de les nostres polítiques per a consolidar verdaders ecosistemes innovadors i de transformació digital.”

“Per a dur-ho a terme”, ha afegit la consellera, “en primer lloc cal posar el focus en les empreses i entendre que la innovació no és un procés en cadena, sinó cooperatiu, natural i continu en el qual el paper del sector públic és ajudar al creixement empresarial.”

Nuria Montes també ha defés que és prioritari especialitzar àrees, com els grans ports, i atraure projectes tractors que servisquen per a impulsar sectors innovadors molt especialitzats.     

Després d’esta trobada i la firma del protocol amb el port, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Castelló de la Plana, on ha firmat en el llibre d’honor.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes