Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Nou hotel a Parc Sagunt

Nuria Montes remarca que el desenvolupament de noves infraestructures turístiques és fonamental per a garantir el creixement sostenible del sector

14/02/2024
Nuria Montes remarca que el desenvolupament de noves infraestructures turístiques és fonamental per a garantir el creixement sostenible del sector
  • La titular de Turisme ha assistit a l’acte de col·locació de la primera pedra del nou hotel Lunic, que es construirà al costat de la gigafactoria de Sagunt
  • La consellera recorda que la zona “és un centre neuràlgic d’activitat empresarial i industrial que compta, a més, amb atractius turístics”, i apunta que pot ser “un referent per al turisme MICE”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha participat en l’acte de col·locació de la primera pedra del nou hotel Lunic, que es construirà al costat de la gigafactoria de Sagunt.

En este context, la consellera ha remarcat el suport del Consell per a impulsar nous projectes que contribuïsquen a impulsar el turisme de la Comunitat Valenciana, com el desenvolupament de noves infraestructures turístiques, que ha qualificat de “fonamental per a garantir el creixement sostenible del sector”.

A més, Nuria Montes ha assenyalat que este nou projecte “no només afegirà valor a l’oferta hotelera de la nostra regió, sinó que també simbolitza el continu creixement i desenvolupament del sector turístic en la nostra Comunitat”, i ha pronosticat que “portarà beneficis tant per a la indústria turística com per a l’economia local”.

En l’acte també ha participat el CEO de Climia Hoteles, Fede Fuster; l’empresari Juan Planes, un dels impulsors del projecte, i l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno.

L’hotel estarà situat a Parc Sagunt, una zona que prompte albergarà la planta de bateries de Volkswagen i, segons ha recordat la titular de Turisme, “és un centre neuràlgic d’activitat empresarial i industrial que compta, a més, amb atractius turístics”, per la qual cosa ha apuntat que “esta combinació única de factors convertix este projecte en un possible referent del turisme MICE”.

En este sentit, ha recalcat que el turisme MICE (esdeveniments, congressos i convencions) “és un segment crucial per a la desestacionalització de la nostra destinació turística i la generació d’ingressos sostenibles al llarg de l’any”, al mateix temps que ha explicat que estos esdeveniments “servixen per a prescriure la destinació, per a mostrar en poc de temps les possibilitats de la Comunitat Valenciana de manera que estos professionals es convertisquen en futurs turistes”.

Així mateix, Nuria Montes ha assenyalat que l’hotel “no només servirà com a punt de trobada per a esdeveniments i negocis, sinó que també contribuirà a posicionar Sagunt com una destinació turística multifacètica”, i ha destacat la ubicació privilegiada de Sagunt, “amb dos aeroports pròxims que afavorixen l’arribada de visitants”.

L’hotel Lunic serà gestionat per Climia Hoteles, i generarà 50 llocs de treball nous. La construcció està a càrrec de Vito Construcciones, i s’espera que la data d’obertura tinga lloc el juny de 2025.

Es tracta d’un establiment de quatre estreles que ocuparà una superfície de 9.352 metres quadrats, i oferirà 163 habitacions i 46 apartaments. També integrarà espais per al ‘coliving’ i el cotreball, adaptant-se així a les demandes d’un món empresarial en constant evolució.

El projecte està impulsat pels empresaris Juan Planes, Vicente Lluch i el futbolista internacional David Silva, i ha comptat amb l’assessorament de la firma EFE&ENE Multi Family Office.

Galeria d'imatges