Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

La secretària autonòmica d’Igualtat assegura que la participació de les dones en la ciència “resulta crucial per a aconseguir un futur sostenible”

15/02/2024
La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá ha participat en la jornada ‘Dones en el lideratge científic: una nova era de la ...
  • Asunción Quinzá ha participat en la jornada ‘Dones en el lideratge científic: una nova era de la sostenibilitat’ organitzada per Womanation
  • Ha subratllat la importància de promoure la igualtat de gènere en la ciència i l’empoderament de les dones científiques
  • Recorda que la Direcció General d’Igualtat treballa per a impulsar l’elecció de titulacions STEAM entre les jóvens estudiants

 

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha assegurat que la participació de les dones en la ciència “resulta crucial per a aconseguir un futur sostenible, ja que les dones aporten una nova perspectiva única i diversa als desafiaments ambientals, socials i econòmics que enfronta el nostre planeta”.

Asunción Quinzá ha fet estes declaracions durant la seua participació en la jornada ‘Dones en el lideratge científic: una nova era de la sostenibilitat’, organitzada per Womanation, per a commemorar la celebració del Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta.
Una trobada en el qual els i les ponents, a manera de taula redona, han debatut sobre el paper de les dones per a aconseguir el desenvolupament sostenible a través de la prosperitat econòmica, justícia social i integritat mediambiental.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica també ha subratllat la importància de promoure la igualtat de gènere en la ciència i l’empoderament de les dones científiques perquè “podem impulsar la innovació, l’equitat i la protecció del planeta”, ha comentat.

Així mateix, ha insistit en la necessitat de fomentar des de les primeres etapes educatives “la curiositat i passió” de les estudiants per les ciències i la tecnologia, així com el desenvolupament “d'iniciatives d’igualtat que trenquen amb els estereotips de gènere associats a l’STEAM”, el desenvolupament d’habilitats de lideratge, el foment del pensament crític i la resolució de problemes.

Finalment, Quinzá ha recordat que “des de la Direcció d’Igualtat es treballa per a impulsar la inclusió de les xiquetes en les disciplines STEAM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Arts i Matemàtiques) i que les jóvens es decidisquen a cursar graus científics i tecnològics que tradicionalment han sigut masculins”.

L’acte, celebrat al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències, també ha comptat amb la presència de la directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono, i amb representants femenines de l’administració i del món de l’empresa.

 

Galeria d'imatges