Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació organitza la jornada del Programa Emprén per a impulsar la cultura emprenedora de l’alumnat de la Comunitat Valenciana

15/02/2024
Educació organitza la jornada del Programa Emprén per a impulsar la cultura emprenedora de l’alumnat de la Comunitat Valenciana
  • Han participat més de 150 centres, juntament amb inspectors educatius i altres entitats dinamitzadores de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana
  • S’han abordat els reptes que té per davant el professorat d’FP davant la implantació de la Llei d’ordenació i integració de la Formació Professional

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Formació Professional, ha organitzat la V Jornada del Programa Emprén amb l’objectiu de difondre la cultura emprenedora en l’àmbit educatiu.

La jornada s'ha inaugurat este dijous a Cheste per la directora general de Formació Professional, Marta Armendia, i per la directora gerent del Complex Educatiu de Cheste, Esther Sancho.

El Programa Emprén pretén afavorir el desenvolupament d’habilitats emprenedores en l’alumnat de la Comunitat Valenciana i dotar l’alumnat de ferramentes adequades per a construir itineraris professionals relacionats amb els conceptes d’‘intraemprenedor’ i la creació d’empreses.

D’esta manera, este programa configura la XARXA NOVIGI juntament amb altres tres programes de gran acollida entre els centres, com són: ‘Qualitas’, ‘Acredita’ i ‘Innovatec’. Esta xarxa està formada per centres educatius amb ensenyaments d’FP compromesos amb la innovació pedagògica mitjançant el canvi metodològic, la digitalització i el foment de la cultura emprenedora com a element transversal i integrador en l’àmbit de centre. A més, disposen d’un gran compromís amb els processos de qualitat i amb el procediment d’acreditacions professionals.

En la jornada d’este dijous han participat més de 150 centres. Han assistit docents coordinadors del Programa Emprén en els seus centres, així com membres dels equips directius, inspectors d’Educació i altres entitats dinamitzadores de l’ecosistema emprenedor de la Comunitat Valenciana, entre estes Secot (Associació de Voluntariat Sènior d’Assessorament Empresarial) i la fundació cívica Novessendes.
A través de les diferents intervencions s’ha donat visibilitat a les bones pràctiques educatives dels centres adscrits al Programa Emprén i s’han abordat els nous reptes que té per davant el professorat d’FP en virtut de la imminent implantació de la Llei d’ordenació i integració de la Formació Professional (3/2022 de 31 de març).

Així mateix, s’han compartit projectes d’emprenedoria educativa, inclosa una experiència educativa d’èxit de la Comunitat de Castella i Lleó, i s’ha parlat d’orientació professional, del procés d’acreditació de competències professionals (programa Acredita), dins del nou model d’FP que impulsa la nova llei en la cerca d’una Formació Professional única, integrada i flexible.

Gràcies als fons NextGenerationEU del Pla de transformació, recuperació i resiliència, els centres participants han rebut assignacions econòmiques per a la creació i el manteniment d’aules d’emprenedoria en FP. Estos espais es configuren com a ambients versàtils i dinàmics per a treballar adequadament les competències emprenedores de l’alumnat.

 

Galeria d'imatges