Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Labora posa en marxa el servici de vídeo-interpretació de la llengua de signes per a atendre persones sordes o amb discapacitat auditiva

16/02/2024
Labora posa en marxa el servici de vídeo-interpretació de la llengua de signes per a atendre persones sordes o amb discapacitat auditiva
  • Esta iniciativa es presta en col·laboració amb la Federació de Sords de la Comunitat Valenciana i la seua fundació Fesord CV
  • José Antonio Rovira ha destacat “el compromís d’este Consell amb la inclusió en condicions d’igualtat de les persones amb diversitat funcional” 

Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació, ha posat en marxa el servici de vídeo-interpretació de la llengua de signes per a atendre persones sordes o amb discapacitat auditiva. El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha assistit este matí a Alacant a la presentació d’este servici que es realitza en col·laboració amb la Federació de Persones Sordes de la Comunitat Valenciana (Fesord CV) i la seua fundació.

José Antonio Rovira ha incidit en el fet que, amb la posada en marxa d’este servici d’atenció, es reforça “el compromís d’este Consell amb la inclusió en condicions d’igualtat de les persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social i d’esta manera es garantixen uns servicis inclusius i accessibles per a tota la ciutadania”.

Per la seua part, la presidenta de Fesord CV, Carolina Galiana ha destacat que “garantir l’accés als servicis públics és un pas més cap a la dignificació de les persones sordes i el reconeixement del dret que tenim a rebre una atenció en llengua de signes”.
“L’objectiu de Labora és garantir que les persones sordes o amb discapacitat auditiva puguen accedir a accions d’acompanyament per a la inserció laboral, com ara orientació, actualització de la seua demanda, tallers de cerca d’ocupació, actualització de currículum, gestió d’ofertes, entre altres servicis”, ha assenyalat José Antonio Rovira.

“Labora vol facilitar la cerca d’ocupació i per a això té com un dels seus principals objectius humanitzar el servici que es presta a la ciutadania, perquè resulte accessible a totes les persones independentment de les seues circumstàncies”, ha declarat sobre este tema. En este sentit, ha recordat que les iniciatives posades en marxa per Labora com el bus Labora o els fòrums de l’ocupació busquen precisament eixe objectiu: acostar tots els servicis a totes persones de la Comunitat, residisquen on residisquen i en totes les circumstàncies personals.

Durant la presentació, Rovira, acompanyat del secretari autonòmic d’Ocupació, Antonio Galvañ i de la directora general de Planificació i Servicis, Marisa Mezquita, ha pogut comprovar com una orientadora de Labora atenia una persona sorda i rebia la interpretació de la llengua de signes a través de la plataforma SVisual.

Per a accedir a este servici, les persones sordes o amb discapacitat auditiva que requerisquen qualsevol dels servicis de Labora iniciaran el procediment mitjançant una petició que hauran de dirigir per correu electrònic al seu Espai Labora. Esta sol·licitud s’haurà de realitzar amb una antelació d’uns quatre dies abans de la prestació del servici, perquè tant el personal especialitzat de Labora com el personal de Fesord puguen coordinar-se per a atendre la persona sol·licitant.

El servici de vídeo-interpretació de la llengua de signes espanyola per a atendre persones sordes o amb discapacitat auditiva es podrà realitzar en els Espai Labora a través de la plataforma de vídeo-interpretació SVisual. Mitjançant esta plataforma es fa una interpretació en línia entre la persona sorda o amb discapacitat auditiva i el personal de l’Espai  Labora.

Atenció a les persones sordes en els cursos de formació

Labora i Fesord també oferixen este servici per als cursos de formació per a l’ocupació. Quan entre l’alumnat seleccionat per a una determinada acció formativa hi haja una persona sorda, se li proporciona a l’entitat que impartix el curs una persona de suport en llengua de signes sense cap cost per a esta entitat. Este professional acompanyarà l’alumne o alumna durant l’acció formativa.

Per a demanar cita prèvia per a la prestació d’este servici, les persones interessades ho podran fer a través del correu electrònic de l’Espai Labora corresponent. Per a conéixer l’Espai Labora que correspon per residència, es pot consultar a través de l’enllaç següent: Punt Labora

Este servici es dirigix a persones desocupades amb certificat de grau de discapacitat igual o superior al 33 % o que tinguen reconeguda una incapacitat permanent de grau total, absoluta o gran invalidesa, entre les quals s’inclouen, per l’especial risc d’exclusió, les persones amb discapacitat auditiva.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira