Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Ajudes Parcs Empresarials

Ivace+i Indústria rep 306 sol·licituds d’ajuda per a la millora d’àrees industrials, un 13 % més que en 2023

18/02/2024
Ivace+i Indústria rep 306 sol·licituds d’ajuda per a la millora d’àrees industrials, un 13 % més que en 2023
  • Les peticions corresponen a un total de 183 municipis de la Comunitat Valenciana
  • S’han presentat 23 sol·licituds per a parcs empresarials amb EGM, 19 per a polígons de municipis en risc de despoblament i 264 per a la resta d’àrees industrials

 

Ivace+i Indústria, dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha rebut un total de 306 sol·licituds d’ajuda per a la millora i modernització d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana en la convocatòria de 2024.

Estes sol·licituds corresponen a un total de 183 municipis i suposen un increment del 13 % respecte a l’exercici 2023 en el qual se’n van rebre 270.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, i presidenta d’Ivace +i, Nuria Montes, ha subratllat la bona acollida d’estes ajudes directes per a la millora dels parcs empresarials “perquè siguen espais referents de qualitat i competitivitat, amb els servicis i infraestructures necessaris per a la implantació de nous projectes que generen ocupació i atraguen inversions”.

D’esta manera, ha destacat que “les àrees industrials són un element clau per al creixement econòmic de municipis i comarques i adquirixen gran importància en el pla de reindustrialització de la Comunitat Valenciana”.

Distribució territorial

Del total de peticions que s’han presentat, 56 corresponen a àrees industrials de la província de Castelló, 77 d’Alacant i 173 de València. Això es traduïx en sol·licituds de 31 municipis de Castelló, 48 de la província d’Alacant i 104 de València.

Cal recordar que el termini de presentació va finalitzar el passat 12 de febrer en el marc de l’orde d’ajudes de 2024 de l’Ivace dirigida a tots els ajuntaments per a la millora i modernització d’àrees industrials de la Comunitat Valenciana, dotada amb un pressupost de 32 milions d’euros.

Línies d’actuació

La convocatòria establix tres línies d’actuació: una per a les localitats en risc de despoblament amb un pressupost d’un milió d’euros amb la qual es perseguix fer front  al fenomen del despoblament que afecta especialment les zones rurals la Comunitat Valenciana i de la qual s’han rebut 19 sol·licituds en 2024 (17 en 2023).

La segona línia d’actuació compta amb un pressupost d’11 milions d’euros i està dirigida als projectes d’ajuntaments que tinguen constituïda una entitat de gestió i modernització (EGM), en les seues àrees industrials. En 2024 s’han rebut 23 peticions, davant de les 19 de 2023.

I la tercera línia, que disposa de 20 milions d’euros dirigits a la millora d’àrees industrials de la resta de municipis de la Comunitat Valenciana, ha comptat amb 264 sol·licituds (234 en 2023).

 

Galeria d'imatges