Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Jornades Plats de Cullera

Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur impulsen una nova edició de les Jornades dels Plats de Cullera

16/02/2024
Turisme Comunitat Valenciana i Conhostur impulsen una nova edició de les Jornades dels Plats de Cullera
  • La secretària autonòmica de Turisme ha participat a Onil en la presentació d’estes jornades
  • La campanya se celebrarà fins al 3 de març amb propostes gastronòmiques de cullera en locals de diversos municipis de tota la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana i la Confederació d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (Conhostur) impulsen la sexta edició de les Jornades dels Plats de Cullera, una iniciativa que reivindica les receptes i els productes més tradicionals de la gastronomia valenciana donant protagonisme als plats de cullera.

Esta nova campanya l’han presentada este divendres a Onil la secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno; l’alcalde del municipi, Jaime Berenguer; la presidenta de l’Associació Provincial d’Empresaris d’Hostaleria d’Alacant (Apeha) i vicepresidenta de Conhostur, María del Mar Valera, i Francisco Siles, propietari del restaurant L’Aplec.

La sexta edició de les Jornades reunix un total de 60 establiments de les províncies de Castelló, València i Alacant. Els locals participants oferixen, des del 14 de febrer fins al 3 de març, un menú (a partir de 20 euros) protagonitzat per un plat de cullera, que incloga alguna recepta o producte típic de la nostra gastronomia.

Estes jornades gastronòmiques tenen l’objectiu de fer valdre la tradició gastronòmica i la gran qualitat de l’oferta de restauració dels municipis de la Comunitat Valenciana, promovent la gastronomia local com a senyal d’identitat.

La secretària autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, ha assenyalat que estes jornades “fomenten el turisme gastronòmic i la dinamització econòmica dels nostres municipis” i ha subratllat que “la gastronomia s’ha convertit en una experiència molt buscada pels turistes que ens visiten, de fet, el 25 % dels turistes que arriben fins a la nostra destinació ho fan moguts pel producte gastronòmic”.

En este context, Cristina Moreno ha recalcat que des de la Generalitat “continuarem apostant pel producte gastronòmic com a atractiu turístic i com a element diferenciador de la nostra destinació, i per això reforçarem la marca l’Exquisit Mediterrani amb la qual participem en esta mena d’iniciatives”.

Per la seua banda, la presidenta d’Apeha, María del Mar Valera, ha remarcat que “des de campanyes com esta continuem apostant per la promoció dels nostres restaurants i els nostres productes, i tractem d’incentivar les reserves de clients i visitants que, a més, podran aprofitar per a visitar localitats de l’interior de la Comunitat Valenciana”.

El catàleg de les Jornades dels Plats de Cullera oferix 60 propostes diferents que ja es poden consultar en la pàgina web jornadasdecuchara.es. Cada un dels participants ha elaborat un menú específic per a l’esdeveniment, que es mostra com una opció per a gaudir de la gastronomia més genuïna de la Comunitat Valenciana.

Esta campanya forma part de les accions de promoció gastronòmica que Conhostur i Turisme Comunitat Valenciana desenvolupen en el marc del seu conveni de col·laboració per a este any 2024.

Galeria d'imatges