Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Saló Internacional del Calcer

L’elevada presència d’empreses de la Comunitat Valenciana en el Saló Internacional del Calcer de Milà situa Espanya com el segon país amb més presència en la fira

19/02/2024
L’elevada presència d’empreses de la Comunitat Valenciana en el Saló Internacional del Calcer de Milà situa Espanya com el segon país amb més ...
  • Nuria Montes visita la fira per a donar suport a un sector responsable del 70 % de la producció espanyola de calcer i que exporta el 80 % de la seua producció
  • Un total de cinquanta-dos empreses de calcer de la Comunitat Valenciana participen en lactual edició de Saló Internacional del Calcer

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, acompanyada per la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, s’ha desplaçat a Milà per a mostrar el seu suport a les empreses del calcer de la Comunitat Valenciana presents en la 97 edició del Saló Internacional del Calcer, MICAM.

Montes ha destacat la participació d’empreses valencianes en este certamen, amb 52 companyies. “Som la comunitat autònoma amb més presència, ha indicat, amb el 52 % de la participació espanyola, la qual cosa situa Espanya com el segon país amb més nombre d’expositors, tan sols superat per Itàlia”.    

“En esta fira exposen 100 empreses i fabricants del calcer espanyol, dels quals més del 50 % procedixen de la Comunitat Valenciana, principalment de les zones del Mitjà i Baix Vinalopó. Elx i Elda lideren precisament les empreses que exposen en MICAM, la principal fira del calçat de tota Europa”, ha indicat Montes.

“A la Comunitat Valenciana es produïx el 70 % del calçat espanyol. Empreses que al seu torn han apostat per la internacionalització, amb el 80 % de la seua producció dirigida als mercats internacionals”, ha destacat Nuria Montes.

La consellera d’Innovació ha fet un recorregut pels estands de les empreses de la Comunitat Valenciana participants en este certamen per a conéixer de primera mà les seues expectatives i comentar la situació del sector en un moment complex a escala  internacional.

El sector s’enfronta a reptes com l’adaptació a les noves tendències de consum, la sostenibilitat, així com la necessitat de mantindre la seua aposta per la internacionalització amb l’obertura de nous mercats i la consolidació dels ja existents. “Per a tot això compten amb el decidit suport del Consell”, ha indicat la consellera.

El Saló Internacional del Calçat de Milà és una referència imprescindible per al sector a escala internacional amb la presència de 923 marques en la present edició, 463 italianes i 459 estrangeres, principalment d’Espanya, Turquia, el Brasil, Alemanya i Portugal.

Exportacions calçat

Les exportacions de calçat de la Comunitat Valenciana han ascendit a 1.177 milions d’euros en el període gener-novembre de 2023. La Comunitat Valenciana és la regió espanyola més exportadora d’este sector, amb el 37 % del calçat espanyol, en general, i el 47 % en calçat de pell. França és la principal destinació de l’exportació valenciana de calçat, amb el 14 % del total. Juntament amb Itàlia, Alemanya i els Estats Units representen un 48 % del total exportat.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaracions de la consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes