Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació i Amazon organitzen una jornada per a fomentar l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables a la Comunitat Valenciana

19/02/2024
Educació i Amazon organitzen una jornada per a fomentar l’ocupabilitat de col·lectius vulnerables a la Comunitat Valenciana
  • Han assistit representants de diferents col·lectius en situació de vulnerabilitat, des de refugiats a persones en risc de pobresa o exclusió social
  • A través d’Amazon Web Services (AWS), s’ha oferit formació en habilitats digitals i cloud computing perquè les persones desocupades puguen accedir a noves oportunitats laborals

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació i Amazon han organitzat una jornada per a fomentar l’ocupabilitat de persones pertanyents a col·lectius vulnerables a la Comunitat Valenciana.

La jornada ha sigut inaugurada a les instal·lacions de la Conselleria pel secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, i el responsable de l’Aliança Tech d’Amazon Web Services a Espanya (AWS Skills to Jobs Tech Alliance), Iñaki Bilbao. També ha assistit la directora general de Formació Professional, Marta Armendia.

El secretari autonòmic d’Educació ha assenyalat que “esta jornada és un exemple de l’esperit de la Comunitat Valenciana que és una terra integradora. Una cosa fonamental per a la integració de les persones és garantir-los unes condicions de vida dignes, un treball digne, estable i amb remuneració adequada”.

“En això treballa la Conselleria d’Educació, a garantir l’ocupabilitat de totes les persones. Per a això, la Direcció General de Formació Professional està treballant en tres àmbits: el de l’orientació professional, el de la formació i el de l’acreditació professional. Per a fomentar l’ocupabilitat cobra una gran importància la col·laboració publicoprivada”, ha afegit Daniel McEvoy.

Per la seua part, Iñaki Bilbao ha indicat que “l’objectiu d’esta jornada és oferir suport a la Comunitat Valenciana a aquells col·lectius desfavorits que estiguen interessats en oportunitats laborals relacionades amb la tecnologia i la informació”.

“Des d’Amazon, busquem eliminar les barreres a les quals estos col·lectius puguen enfrontar-se en la seua cerca d’ocupació i ajudar-los a desenvolupar habilitats tècniques demandades hui dia per les empreses. Per a fer-ho, s’ha posat a la seua disposició una sèrie de cursos i certificacions oficials d’AWS, facilitats per professionals d’empreses que pertanyen a l’Aliança Tech d’AWS a Espanya, a través de la qual AWS oferix diversos programes de formació per a diferents audiències, com ‘AWS re/Start’, enfocat en el desenvolupament de coneixements relacionats amb el núvol, o ‘ITSkills4U’, dirigit a persones interessades a ampliar els seus coneixements sobre tecnologia”, ha assenyalat Iñaki Bilbao

“Gràcies a iniciatives com esta, ja hem format més de 200.000 persones a Espanya i més de 21 milions a tot el món, amb l’objectiu d’arribar als 29 milions en 2025”, ha afegit el responsable de l’Aliança Tech d’Amazon Web Services a Espanya.

La jornada ha acollit tant responsables d’entitats que treballen amb persones desplaçades per la força, refugiats o sol·licitants d’asil de diversos països d’origen, com  persones en risc de pobresa o exclusió social residents a Espanya, moltes de les quals han estat desocupades.

Esta jornada formativa ha sigut possible gràcies a l’equip d’Amazon que lidera la iniciativa d’Integració de Persones Desplaçades per la Força (IFDP), així com les entitats col·laboradores ‘SkillSoft’ i ‘Factoría 5’, que han capacitat i millorat l’ocupabilitat d’estos col·lectius vulnerables, oferint-los formació en habilitats digitals i cloud computing que els permeten accedir a noves oportunitats laborals.                                                           

Aliança Tech d’Amazon Web Services a Espanya és una coalició d’empreses espanyoles, agències governamentals i institucions educatives que té com a objectiu abordar la bretxa d’habilitats tecnològiques al nostre país, preparar millor els estudiants per a carreres tecnològiques i connectar-los amb possibles oportunitats d’ocupació entre les empreses participants.

Durant l’esdeveniment han participat empreses membres de l’Aliança Tech d’AWS, com Experis, Amazon, AWS, DXC, GFT i NTT Data, entre altres.

 

 

Galeria d'imatges