Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Rovira: “Agilitzarem el Pla Edificant perquè ens permeta executar més infraestructures educatives”

19/02/2024
  • El conseller d’Educació lamenta que el Govern del Botànic aprovara obres sense informes econòmics ni de necessitat
  • Els projectes paralitzats es duran a terme si són necessaris

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha indicat que la Conselleria “està treballant per a desenvolupar un pla Edificant que siga més àgil i que permeta executar més infraestructures educatives”.

Rovira s’ha pronunciat així davant de preguntes dels mitjans de comunicació per les protestes programades en diferents municipis esta setmana. “Són protestes amb un caire polític. Compromís és el menys indicat per a parlar del Pla Edificant, ja que van gestionar la Conselleria d’Educació durant huit anys, i els índexs d’execució van ser penosos. De tot el Pla Edificant només van executar el 23 % del previst” ha assenyalat el conseller.

“Pressupostarem primer el projecte, no com feien fins ara que les concessions de les partides es feien un poc a ull i després calia refer-les totes. Així que primer farem el projecte i després veurem quant ens costarà” ha assenyalat.

Finalment, Rovira s’ha referit a les obres que va aprovar el Govern del Botànic estant en funcions, pocs dies abans que ell prenguera possessió com a conseller. “Van aprovar 65 milions d’euros per a ajuntaments del PSPV i Compromís, sense cap tipus d’informe econòmic o de necessitat, i ho van fer a dit”.

Cal recordar que l’Advocacia de la Generalitat ha reconegut que esta ampliació del Pla Edificant firmada pel Botànic en funcions és il·legal. No obstant això, el conseller ha volgut subratllar que el fet que s’hagen paralitzat les obres “no vol dir que els projectes d’eixos municipis no es duran a terme. Els que siguen necessaris es faran” ha conclòs.

 

Talls de veu relacionats

Declaracions del conseller d'Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira