Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Fira Gulfood Dubai

Nuria Montes: “El sector agroalimentari torna a apostar de manera decidida per la promoció exterior en una de les cites més rellevants a escala mundial”

20/02/2024
Nuria Montes: “El sector agroalimentari torna a apostar de manera decidida per la promoció exterior en una de les cites més rellevants a escala ...
  • La consellera d’Innovació es desplaça a Dubai per a donar suport a les empreses valencianes presents en la fira agroalimentària Gulfood 2024
  • Ivace Internacional ha organitzat la participació agrupada de 15 empreses de la Comunitat Valenciana en l’estand d’Espanya

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, encapçala una missió institucional a Dubai amb motiu de la participació d’empreses de la Comunitat Valenciana en la fira agroalimentària Gulfood 2024.

Un total de 25 empreses de la Comunitat Valenciana participen en la 29a edició d’esta fira consolidada com la cita més important per al sector al Golf Pèrsic, Orient Mitjà, Àfrica, Sud-est Asiàtic i Oceania. Quinze d’estes ho fan de manera agrupada amb el suport de l’àrea internacional de l’Ivace + i, al pavelló d’Espanya organitzat per ICEX.

Durant la seua visita a esta fira, Nuria Montes, acompanyada per la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha fet un recorregut pels estands de les empreses valencianes per a conéixer de primera mà les seues impressions i les seues expectatives respecte a una fira que reunix enguany més 5.500 marques de 127 països i és un aparador de primer orde per als productes de la Comunitat Valenciana.

“Acompanyem les empreses en una de les seues principals cites internacionals. La participació d’empreses valencianes és una mostra, una vegada més, del dinamisme del sector agroalimentari i de la seua aposta per la promoció exterior i la internacionalització”, ha destacat.

Entre els productes de la Comunitat Valenciana presents en esta fira hi ha l’oli d’oliva, les olives i adobats, la mel, aperitius, espècies, café, arrossos, coques de blat i forn, xarops i melmelades, així com safrà i conserves vegetals.

Des de l’àrea internacional d’Ivace+i, a través de la seua antena a Dubai, s’ha realitzat la captació d’empreses importadores interessades a conéixer i adquirir els productes de la Comunitat Valenciana presents en la fira.

La fira Gulfood és, a més, la primera de les cites en les quals la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme reforça la promoció exterior de la Comunitat amb una acció que combina la promoció d’empreses i productes amb la promoció turística i amb l’atenció posada en la gastronomia com un dels atractius de la Comunitat Valenciana per al visitant.  

Relacions comercials

L’any 2023, la Unió dels Emirats Àrabs se situa com la tercera destinació de les exportacions de la Comunitat Valenciana a Àsia, amb un valor de 270,6 milions d’euros, el 9,85 % de les exportacions valencianes al continent asiàtic, només precedit per la Xina i l’Aràbia Saudita.

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana a este mercat s’han xifrat en 2023 en 43,35 milions d’euros. Els productes més demandats són les fruites, els llegums i floricultura, que concentren el 55 % de l’exportació agroalimentària a este mercat.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes