President
TRAM d’Alacant

Carlos Mazón: “La reforma de l’estació de Luceros permet saldar un deute històric amb Alacant”

21/02/2024
Carlos Mazón: “La reforma de l’estació de Luceros permet saldar un deute històric amb Alacant”
  • Destaca que les obres realitzades “augmenten la capacitat i connectivitat del servici i reforcen la seguretat i senyalització”
  • Ressalta que l’estació de Luceros va estar parada molt de temps per l’anterior Consell, i que ara, “en temps exprés s’ha executat i posat en funcionament”
  • El cap del Consell assistix a la reobertura de l’estació de Luceros, després de les obres d’instal·lació de nous equips de via, on ha realitzat el trajecte de prova des de l’estació de Marq-Castillo fins a Luceros
  • La millora de l’estació ha comptat amb una inversió d’1,6 milions d’euros en el sistema TRAM i establix les bases per al futur inici de la intermodal
  • Els trens i tramvies de les línies 1, 2, 3 i 4 de TRAM d’Alacant tornen a tindre servici entre les estacions de Mercado i Luceros

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat que la millora de l’estació de Luceros “permet saldar un deute històric amb Alacant” i augmentar la capacitat d’una estació que constituïx un “punt estratègic de tot el sistema TRAM”.

Carlos Mazón ha fet estes declaracions durant l’acte de reobertura de l’estació de Luceros, després de les obres realitzades per la Generalitat per a la instal·lació de nous equips de via que permetran agilitzar les condicions de maniobra i circulació dels trens i tramvies.

“Les obres realitzades permetran donar un millor servici, augmentar la connectivitat i reforçar la seguretat i senyalització”, ha explicat el cap del Consell, qui ha realitzat en el TRAM el trajecte entre l’estació Marq-Castillo i l’estació Luceros, que torna a estar oberta al públic.

Carlos Mazón ha explicat que, amb l’anterior executiu, l’obra va “estar tapada molt de temps i sense posar-se en marxa” i que l’actual Consell “l’ha executada i posat en funcionament en un temps rècord”. En este sentit, el cap del Consell ha reiterat el seu compromís “per saldar els deutes que té l’Administració amb Alacant al més prompte possible”.

Carlos Mazón ha reivindicat l’aposta del Consell  per continuar millorant les infraestructures de transport a Alacant “després d’anys sense que es fera res” i ha assenyalat que s’ha iniciat una nova etapa de grans inversions en mobilitat que transformaran les connexions de la província, augmentaran la seua vertebració i situaran Alacant a l’avantguarda en transport públic.

Les obres que s’han dut a terme en l’estació de Luceros han suposat una inversió de la Generalitat d’1,6 milions. A més d’instal·lar-se nous equips de via, els treballs també s’han realitzat millores en la superestructura de via, el drenatge de la plataforma, la catenària i el sistema de ventilació del túnel existent entre Luceros i Mercado.

Els trens i tramvies de les línies 1, 2, 3 i 4 de TRAM d’Alacant tornen a tindre servici des de demà dijous entre les estacions de Mercado i Luceros.

Luceros, punt clau

Luceros constituïx l’estació més important del TRAM d’Alacant per la seua situació, característiques, i perquè és l’origen de quatre de les sis línies existents en la xarxa. L’estació és considerada un punt neuràlgic, que va acollir l’any passat més de 3,3 milions de desplaçaments.

A l’acte de reobertura de l’estació de Luceros ha assistit també la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas; l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala; el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez, i la delegada del Consell a Alacant, Agustina Esteve.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón