Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Taula redona

La Generalitat impulsa el diàleg social com a instrument imprescindible per a promoure l’enteniment i la concertació de polítiques públiques

21/02/2024
La Generalitat impulsa el diàleg social com a instrument imprescindible per a promoure l’enteniment i la concertació de polítiques públiques
  • El director general de Coordinació ha participat en la taula redona ‘El futur del diàleg social a la Comunitat Valenciana’ durant la XVI Setmana de l’Economia d’Alzira
  • Destaca el compromís del Consell amb el diàleg social “com una ferramenta clau per a la presa de decisions informades i la implementació de polítiques públiques efectives”

 

El director general de Coordinació de la Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Carlos Lirio, advoca per l’impuls del diàleg social com a “instrument imprescindible per a promoure l’enteniment mutu, la concertació de polítiques públiques i la cerca de solucions per als desafiaments als quals s’enfronta la societat”.

Així s’ha pronunciat durant la seua participació en la taula redona ‘El futur del diàleg social a la Comunitat Valenciana’, durant la XVI Setmana de l’Economia d’Alzira, juntament amb representants sindicals i empresarials.

En la seua intervenció, Carlos Lirio ha destacat el compromís de la Generalitat amb el diàleg social “com una ferramenta clau per a la presa de decisions informades i la implementació de polítiques públiques efectives”. Així mateix, ha reconegut la funció essencial que exercixen sindicats i patronal en la defensa dels drets dels usuaris, la millora de les condicions de treball i la promoció del benestar dels treballadors i les seues famílies.

El responsable de Coordinació ha recordat que el Consell ha treballat de la mà de tots els agents socials “des del primer moment” per a garantir la qualitat i estabilitat en tots els servicis públics. I, en este sentit, ha posat en relleu les reunions mantingudes des de l’inici de la legislatura.

També s’ha referit a la posada en marxa de la Mesa de Diàleg Social el passat 30 de gener, “que no s’havia reunit des de setembre de 2022 i on el president va reivindicar el diàleg social i la seua transcendència per al seu govern”.

Sobre este tema, Lirio ha incidit també en la importància que té el diàleg social com a ferramenta per a millorar les relacions entre el sector públic, els sindicats i la patronal i ha apostat per arribar a acords, a través de la comunicació “oberta mitjançant canals transparents”.

De la mateixa manera, el director general ha considerat el diàleg social com “un espai inclusiu on totes les veus són escoltades i respectades” i ha apuntat a la col·laboració entre el sector públic i privat que, juntament amb la participació activa de la societat civil, han de ser “els fonaments sòlids per a la presa de decisions informades i sostenibles”.

Així, Lirio ha insistit a prioritzar el diàleg social com “la millor via” per a garantir la protecció dels drets dels valencians i les valencianes per a aconseguir acords sobre “la creació d’ocupació de qualitat i sobre l’enfortiment del sistema de protecció social, que establixen les bases per a una recuperació inclusiva i sostenible”.

“El treball conjunt -ha afegit- és el camí per a superar els desafiaments presents i avançar en la construcció d’una societat més justa i equitativa per a tots els valencians i valencianes”.

Finalment, el director general ha instat a “enfortir el diàleg entre governs, sindicats, empreses i la societat civil, com un pilar fonamental en la construcció de societats més pròsperes, en estos temps de canvis i desafiaments globals”.

Galeria d'imatges