Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge

Susana Camarero destaca la solidaritat i el compromís dels professionals i els voluntaris que es dediquen a ajudar les persones més vulnerables

21/02/2024
Susana Camarero destaca la solidaritat i el compromís dels professionals i els voluntaris que es dediquen a ajudar les persones més vulnerables
  • La vicepresidenta segona ha visitat Alacant Gastronòmica Solidària, on ha traslladat el compromís del Consell amb les entitats solidàries
  • La consellera de Servicis Socials recorda que la Llei del tercer sector i la Llei del voluntariat reconeixeran la labor de les entitats i les persones voluntàries

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat la solidaritat i el compromís dels professionals i els voluntaris que dediquen el seu esforç a ajudar les persones més vulnerables i desfavorides.

Susana Camarero ha fet estes declaracions durant la visita que ha fet a Alacant Gastronòmica Solidària, una iniciativa assistencial orientada a donar menjar diàriament a les persones més vulnerables de la província d’Alacant, que la vicepresidenta ha valorat “perquè posa en relleu la importància de la col·laboració amb les entitats del tercer sector que arriben on les administracions no podem”.

En este sentit, la vicepresidenta ha traslladat el compromís del seu departament amb les entitats solidàries, a les quals “hem d’ajudar” a través de subvencions directes i indirectes i de polítiques de formació, entre altres fórmules.

Sobre este tema, ha recordat que, amb la pròxima aprovació de la Llei del tercer sector i la Llei del voluntariat, es reconeixerà la labor de “tantes entitats i persones voluntàries que oferixen el seu temps i esforç per a ajudar els altres”.

Camarero, a més, ha elogiat el treball que desenvolupa Alacant Gastronòmica Solidària, que ha pogut conéixer en primera persona durant la visita, i el qual destaca, en la seua opinió, per “la professionalitat i la serietat” amb què es du a terme per a arribar a les persones més vulnerables de la província d’Alacant.

Alacant Gastronòmica Solidària col·labora amb quasi una trentena d’associacions, organitzacions no governamentals i entitats socials, que repartixen els menjars entre les famílies amb menys recursos, la qual cosa ha permés cobrir les necessitats de 30 municipis de set comarques de la província d’Alacant.

Esta entitat, a més d’ajudar els que més ho necessiten, desenvolupa accions formatives orientades a la inserció sociolaboral de persones, especialment jóvens, en risc d’exclusió social.

La labor solidària d’esta iniciativa s’inicia en 2020, amb l’impuls de la Diputació d’Alacant i la Cambra de Comerç d’Alacant. Eixe mateix any, i amb motiu de la celebració dels actes del Dia Mundial del Turisme 2020, Alacant Gastronòmica Solidària va rebre la menció especial de la Generalitat per la seua contribució per a pal·liar els efectes de la COVID-19.

A més, l’organització ha rebut la distinció del Govern d’Espanya per la col·laboració en l’atenció als refugiats ucraïnesos que van arribar a Espanya, a través d’Alacant, després de la invasió russa d’Ucraïna.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Vicepresidenta segona Susana Camarero