Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Centre socioeducatiu Pi Gros

Susana Camarero destaca la labor essencial dels centres socioeducatius de menors “en el foment de l’autonomia i la reinserció social”

22/02/2024
Susana Camarero destaca la labor essencial dels centres socioeducatius de menors “en el foment de l’autonomia i la reinserció social”
  • La vicepresidenta segona ha visitat el Centre de Reeducació de Menors Pi Gros de Castelló
  • Camarero ha reivindicat el treball dels i les professionals del centre per transmetre “hàbits de vida saludable i valors de responsabilitat, convivència, igualtat i respecte”
  • A la Comunitat Valenciana funcionen 9 centres de reeducació en els quals menors, majors de 14 anys, complixen mesures judicials

 

La vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha destacat la labor essencial dels centres de reeducació de menors i la funció dels seus equips directius i professionals “en el foment de l’autonomia a tots els nivells i la reinserció social”.

Susana Camarero ha visitat a Castelló el Centre de Reeducació de Menors Pi Gros, on adolescents i jóvens complixen mesures judicials fermes o cautelars i participen en tallers formatius o prelaborals. El centre, gestionat per la Fundació Diagrama Intervenció Psicosocial, disposa de 47 places residencials.

En la seua visita, la vicepresidenta segona ha tingut l’oportunitat de xarrar amb les persones menors ateses al centre i comprovar la labor que l’equip de professionals du a terme amb ells, oferint un context educatiu afavoridor, tant en els tallers de formació com en les classes d’educació reglada, així com en la resta de les activitats quotidianes que busquen “transmetre’ls hàbits de vida saludables i valors de responsabilitat, convivència, igualtat i respecte”.

Així mateix, ha assenyalat que des dels poders públics “tenim l’obligació d’acompanyar i secundar, juntament amb les famílies, els jóvens que es troben en centres complint mesures judicials, per a superar les dificultats i ajudar-los a construir un futur millor i més esperançador per a tots”.

Camarero ha indicat que estos centres faciliten el desenvolupament de coneixements, les actituds i els valors necessaris per a viure en societat, “a través d’una xarxa de seguretat, de confiança, d’afecte i de protecció que estos menors mereixen i necessiten”.

El Centre de Reeducació Pi Gros és un dels 9 centres de reeducació dels quals disposa la Generalitat, 5 a la província de València, 3 a la d’Alacant i 1 a la província de Castelló, amb un total de 415 places.  

Premis Raquel Payá

Precisament, el mes de gener passat Susana Camarero va presidir l’entrega dels Premis Raquel Payá, amb els quals la Generalitat reconeix públicament els i les jóvens i adolescents que es troben complint mesures judicials en centres socioeducatius i mostren un major compromís en el desenvolupament de la seua educació.

Per a triar les cinc persones guardonades, els centres socioeducatius per al compliment de mesures judicials de la Comunitat Valenciana proposen candidatures amb informes sobre els seus mèrits, entre els quals destaquen l’interés, la col·laboració amb companyes i companys, la progressió, l’afany de superació i la motivació per a canviar i avançar en la vida.

 

Galeria d'imatges