Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Impacto turístico

Nuria Montes mostra la seua oposició frontal a la reducció de vols domèstics anunciada pel Govern

22/02/2024
  • La consellera de Turisme manifesta la seua sorpresa “perquè pensàvem que era una ocurrència fruit de la improvisació i el desconeixement”
  • Montes se suma a l’oposició del sector turístic davant d’esta mesura i apunta al fet que hi ha altres alternatives més efectives i sostenible

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha mostrat hui la seua oposició frontal a la mesura anunciada pel Govern central per a la reducció dels vols domèstics en rutes que disposen d’alternativa ferroviària d’una duració inferior a les dos hores i mitja.

D’esta manera, ha assegurat que “estem molt sorpresos per la decisió presa pel Govern, sobretot perquè pensàvem que era una ocurrència de la vicepresidenta durant la campanya electoral fruit de la improvisació i l’absolut desconeixement del funcionament del sector turístic i del sector aeri”.

Així, ha reiterat que “esta proposta que intenten portar endavant és molt destrellatada i, per descomptat, l’aposta per la sostenibilitat no implica suprimir vols, cosa que complica moltíssim la mobilitat de les persones i perjudica la competitivitat de les companyies, sobretot les nacionals”.

En este sentit, Montes ha remarcat que “hi ha mesures molt més efectives, com incentivar les companyies que treballen en favor de la sostenibilitat i substituïxen les seues aeronaus per altres més eficients, o que comencen a utilitzar biocombustibles en els seus desplaçaments”.

Per tot això, Montes s’ha posicionat al costat del sector turístic “que ja ha eixit a dir que no és una bona mesura, perquè és totalment ineficaç”.

 

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes