Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Xarxa d’emancipació

Servicis Socials destaca la labor conjunta que fan professionals, administració i entitats del tercer sector per portar avant projectes destinats a jóvens

22/02/2024
Assistents a la II Jornada de la Xarxa d’Emancipació a la Comunitat Valenciana
  • S’ha realitzat la II Jornada de la Xarxa d’Emancipació a la Comunitat Valenciana
  • La xarxa d’emancipació disposa de 38 llars amb un total de 182 places, així com de quatre oficines de Mentora i de nou oficines Mentora Plus

El secretari de Família i Servicis Socials, Ignacio Grande, ha destacat en la clausura de la II Jornada Professional de la Xarxa d’Emancipació a la Comunitat Valenciana “la labor que fan les entitats socials i professionals junt amb l’Administració per a portar avant projectes conjunts destinats a jóvens”.

Ignacio Grande ha sigut l’encarregat de clausurar la jornada “Parlem d’emancipació”, organitzada per la Direcció General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic i per les entitats del tercer sector que gestionen els recursos de la xarxa d’emancipació, a través de l’acció concertada, entre d’altres, Creu Roja Espanyola, Fundació Amigó, Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás, Fundació Antonio Moreno, Fundació Privada María Auxiliadora, Associació YMCA, Associació Som Llar, Fundació Marcelino Champagnat, Fundació Acrescere i Cáritas Diocesana. A més, en estes jornades també participen xics i xiques de la xarxa d’emancipació.

En les jornades es posen de manifest tant les necessitats i les propostes de millora com tots els recursos i programes que, des dels diferents àmbits competencials (com ara educació, treball, servicis socials, habitatge), es destinen a les persones jóvens que arriben a la majoria d’edat i deixen d’estar tutelats per la Generalitat.

El secretari autonòmic ha destacat la labor dels i de les professionals que treballen dia a dia des de la vocació de servici, “ja que conjuguen la qualitat professional amb la calidesa en el tracte”, així com “la capacitat que tenen de fomentar este tipus d’espais i trobades”.

Així mateix, Ignacio Grande ha destacat la labor de les entitats dedicades a “treballar per la justícia i intentar aconseguir que qualsevol persona, sense importar-ne la condició, edat o origen, puga desenvolupar, des de la seua llibertat, el seu projecte de vida”.

També, el responsable de Família i Servicis Socials ha destacat la voluntat de les entitats de treballar de manera conjunta i coordinada entre si i amb les administracions públiques “per a aconseguir posar en el centre la persona, la seua dignitat i garantir l’accés als seus drets”.

Respecte als jóvens, ha comentat que “no són subjectes de necessitats, sinó que són portadors de possibilitats. Darrere de cada jove, xiques i xics presents, hi ha esperança, hi ha futur. Amb el vostre testimoniatge i valentia ens esteu demostrant la capacitat que té l’ésser humà de tirar avant malgrat les adversitats”.

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, a través de la Direcció General de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, aposta per donar visibilitat i enfortir la Xarxa d’Emancipació de la Comunitat Valenciana, conformada actualment per 38 llars d’emancipació amb un total de 182 places, així com per les quatre oficines Mentora i les nou oficines Mentora Plus.

Pel que fa a la directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, encarregada de la jornada, ha destacat que “és necessari compartir espais com el de hui, en els quals es puga posar de manifest no sols les necessitats i les propostes de millora, sinó també tots els recursos i programes”.

“Estos programes, des dels diferents àmbits competencials (com ara educació, treball, servicis socials, habitatge), es destinen a les persones jóvens que arriben a la majoria d’edat i deixen d’estar tutelats per la Generalitat, que precisament en estos moments han de comptar amb més suport si és possible per part de l’entitat pública”, ha explicat la directora d’Infància.

A més, ha assenyalat que estes jornades “marquen una fita important en el nostre compromís amb les i els jóvens extutelats de la Comunitat Valenciana”, que reconeixen plenament la importància i el valor de cada un d’ells. I ha valorat l’opinió de les persones jóvens: “Les vostres experiències, les vostres veus i les vostres aspiracions són fonamentals per a nosaltres”.

Elena Albalat ha assegurat que este Govern té un compromís ferm amb les i els jóvens que han estat en el sistema de protecció: “Reconeixem els desafiaments als quals s’enfronten quan busquen la independència i l’autonomia”.

Així mateix, ha explicat que, des de l’Administració, “estem compromesos a proporcionar-los el suport i els recursos necessaris perquè puguen aconseguir les seues metes i construir un futur pròsper. Per a nosaltres, cada jove extutelat o extutelada és una història de resiliència i determinació”.

Galeria d'imatges