President
Cevisama 2024

Carlos Mazón: “Continuarem lluitant juntament amb el sector ceràmic perquè continue sent estratègic per a la Comunitat Valenciana i Espanya”

26/02/2024
Carlos Mazón: “Continuarem lluitant juntament amb el sector ceràmic perquè continue sent estratègic per a la Comunitat Valenciana i Espanya”
  • Recorda que la Generalitat ha triplicat les ajudes a fons perdut de l’Institut Valencià de Finances i ha posat en marxa una nova línia per a la promoció internacional dotada amb 600.000 euros
  • Assenyala que “hem actuat amb rapidesa per a reforçar la lluita d’un sector estratègic per a la Comunitat Valenciana i Espanya”
  • Reivindica la indústria ceràmica perquè és exemple de “sostenibilitat, respecte al medi ambient, disseny, capacitat creativa i innovació en els processos de fabricació”
  • El cap del Consell ha inaugurat la 40a edició de Cevisama

 

Valencia.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha ratificat el compromís del Consell amb el clúster ceràmic, “un sector que està fent bé els deures i que és un exemple de sostenibilitat, respecte al medi ambient, disseny, capacitat creativa i innovació en els processos de fabricació”.

El cap del Consell ha explicat que davant la complexa situació per la qual està travessant el sector ceràmic la Generalitat “ha respost amb rapidesa i eficàcia per a reforçar la lluita d’este sector estratègic per a la Comunitat Valenciana i Espanya”.

Així s’ha pronunciat el titular del Consell durant la inauguració de la fira Cevisama, el certamen internacional de la indústria ceràmica, equipament de bany o pedra natural que s’està celebrant en Fira València, i al qual han assistit també la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, i la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes.

El president ha incidit en el fet que el Consell, en col·laboració amb el sector, “lluitarà intensament perquè la ceràmica tire avant” i ha subratllat que “esta indústria necessita l’ajuda de tots”. Així, Mazón ha recordat que des de l’inici d’esta legislatura “hem posat en marxa mesures importants per a donar suport al clúster ceràmic en les seues prioritats com la guerra de costos o consolidar i augmentar les comandes”.

Suport real al sector ceràmic

En este sentit, el cap del Consell ha afirmat que “la Generalitat ha duplicat, i fins i tot triplicat, les ajudes a fons perdut a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF)”. A més, ha destacat “la nova campanya de promoció internacional per al sector ceràmic amb una línia dotada amb 600.000 euros per a afermar la seua posició en mercats d’interés”. “Un clar exemple -ha continuat Mazón- de col·laboració entre l’Administració i el sector”.

Al mateix temps, el president ha assegurat que “continuarem treballant amb el clúster ceràmic en iniciatives com esta fira que valora el bon fer d’una indústria madura que ens fa sentir-nos plenament orgullosos de la seua activitat”.

De fet, la Generalitat compta amb altres accions com el conveni de la Conselleria d’Hisenda i ASCER dotat amb un milió d’euros o les línies d’ajuda a les pimes industrials de la Conselleria d’Innovació que reservarà un mínim de 3,45 milions d’euros per a la ceràmica, entre altres ajudes.

A més, l’objectiu del Consell és facilitar l’activitat empresarial, afavorir la simplificació administrativa i crear un ambient propici per a la inversió amb la finalitat de continuar creant ocupació, fomentar la innovació o l’eficiència energètica dels sectors productius.

Cevisama se celebra des de hui fins a l’1 de març en Fira València amb la presència de més de 500 firmes de ceràmica, equipament de bany, tecnologia, materials sostenibles, construcció industrialitzada i pedra natural. Cevisama complix el seu 40 aniversari amb nous espais, innovació, sostenibilitat en una edició a la qual assistiran milers de professionals de tot el món.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón