Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació

Educació firma un acord amb Amazon Web Services per a oferir formació a més de 100.000 estudiants d’FP de la Comunitat Valenciana

28/02/2024
Educació firma un acord amb Amazon Web Services per a oferir formació a més de 100.000 estudiants d’FP de la Comunitat Valenciana
  • L’objectiu és potenciar la formació en tecnologia en ‘el núvol’ i l’ocupabilitat dels estudiants, així com preparar el professorat en intel·ligència artificial i ciberseguretat a través d’AWS Skill Builder
  • El conseller d’Educació destaca la necessitat d’impulsar la transformació digital de la societat, empreses i sistema educatiu

 

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha firmat un acord de col·laboració amb Amazon Web Services (AWS) per a potenciar la formació en tecnologia en ‘el núvol’ i l’ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional a la Comunitat Valenciana.

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, ha destacat en la firma de l’acord “la importància que els estudiants adquirisquen experiència en ‘el núvol’ d’AWS i s’incorporen al món laboral millor preparats”.

Segons ha assenyalat, “som conscients de la necessitat d’impulsar esta transformació tecnològica de la societat de la Comunitat Valenciana, de les nostres empreses i del nostre sistema educatiu, per això apostem per la col·laboració publicoprivada”.

Mitjançant esta col·laboració, AWS i la Conselleria oferiran als estudiants coneixements teòrics i pràctics, a més de tecnologia en ‘el núvol’, en intel·ligència artificial (IA) i machine learning (ML), entre molts altres.

A través de la formació dels docents i de la implantació del programa AWS Academy, que ajuda les institucions d’educació superior a preparar els estudiants per a certificats i carreres en ‘el núvol’, esta iniciativa té com a objectiu preparar la pròxima generació de professionals del cloud i respondre a les necessitats de les empreses espanyoles de talent amb coneixements del núvol d’AWS.

Este acord pretén fer un salt de qualitat en l’FP, ja que permetrà als més de 300 centres d’FP a la Comunitat Valenciana, 4.000 professors i més de 100.000 alumnes de les diferents famílies professionals, tindre accés a formació en tecnologia en el núvol d’AWS, àmpliament utilitzada per empreses i organitzacions i amb una alta demanda laboral.

Dins de les activitats de formació s’inclouen esdeveniments d’aprenentatge ludificat com AWS Jam i AWS DeepRacer, programes de mentoria, fires d’ocupació virtuals i jornades d’ocupabilitat. L’alumnat obté les capacitats requerides per AWS i altres organitzacions que actualment utilitzen servicis en el núvol, a més de preparar els estudiants per a fer els exàmens d’AWS, i d’esta manera es validaran les seues habilitats en el núvol amb un certificat reconegut per la indústria.

“Des d’AWS tenim un compromís amb la formació i la preparació dels empleats del dia de demà, cada vegada més demandada hui per les empreses en el seu camí cap a la transformació digital. Habilitats digitals relacionades amb la tecnologia en el núvol, la intel·ligència artificial o l’analítica de dades seran un condicionant major per a les organitzacions que busquen millorar la seua capacitat d’innovació, la seua eficiència i processos i estar al dia amb les tendències del mercat per a ser més competitius”, ha afirmat Carlos Carús, responsable global de Digital Skills d’AWS.

Oportunitats laborals

Segons un estudi recent de Strand Partners, encarregat per AWS, la formació en habilitats tecnològiques és un dels principals reptes per a desbloquejar tot el potencial econòmic i social que la intel·ligència artificial i el núvol tenen. Este informe conclou que tan sols una minoria (18 %) de les empreses espanyoles comenta que no té problemes a l’hora de trobar nous empleats amb bon nivell en competències digitals.

Amb este acord, la Generalitat passa a ser una de les institucions públiques participants en l’Aliança Tech d’AWS. Esta iniciativa reunix una coalició d’empreses espanyoles, inclosos partners locals i clients d’AWS, agències governamentals i institucions educatives per a abordar la bretxa d’habilitats tecnològiques en els plans d’estudi de les escoles tècniques i universitats, preparar millor els estudiants per a carreres tecnològiques de nivell inicial i connectar-los amb possibles oportunitats d’ocupació entre les empreses participants.

L’Aliança Tech d’AWS ja abasta més de 400 centres de Formació Professional, més de 70 universitats al país i hi participen més de 40 empreses.

Les activitats de l’Aliança Tech i els itineraris formatius d’AWS Academy faciliten als estudiants l’accés a oportunitats laborals relacionades amb la tecnologia en el núvol com ara arquitectura en el núvol, analítica de dades, ciberseguretat i desenvolupament de programari, intel·ligència artificial, deep learning, machine learning, big data o internet de les coses, entre altres.  

A més, el professorat serà format en intel·ligència artificial i ciberseguretat a través d’AWS Skill Builder, un programa de formació digital on-demand impartida per experts d’AWS amb més de 500 cursos digitals gratuïts disponibles, per a la seua posterior aplicació en les especialitzacions de IA, big data i de ciberseguretat en entorns de les tecnologies de la informació. A través d’estes i altres iniciatives, AWS ja ha format més de 200.000 persones a Espanya des de 2017.

Galeria d'imatges