President

Carlos Mazón: “Heineken Espanya incorpora tecnologia valenciana pionera en el món a la seua nova planta termosolar”

28/02/2024
Carlos Mazón: “Heineken Espanya incorpora tecnologia valenciana pionera en el món a la seua nova planta termosolar”
  • Destaca que esta instal·lació és ciència valenciana al servici de la indústria i per tant de l’ocupació i del creixement econòmic
  • Agraïx a les empreses la seua solidaritat i col·laboració després de l’incendi dels edificis de Campanar
  • El president de la Generalitat ha assistit a la inauguració de la planta termosolar de Heineken, que és la primera per a la producció de cervesa i segona d’ús industrial més gran d’Europa
  • Este projecte, referent d’exemple de l’aposta de la indústria per la descarbonització, representa una inversió de 3 milions d’euros

 

Quart de Poblet.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha assegurat que la companyia internacional Heineken incorpora tecnologia valenciana pionera en el món a la seua nova planta termosolar de la seua fàbrica de Quart de Poblet.

El president ha fet estes declaracions durant la inauguració de la nova instal·lació d’energia renovable de Heineken España, que s’ha convertit en la segona planta termosolar d’ús industrial més gran d’Europa i la primera planta comercial de generació de vapor solar per a la producció de cervesa.

Referent a això, el president ha assenyalat que una multinacional com Heineken haja confiat en l’enginyeria i talent valencià suposa un orgull i un avanç per a “la sostenibilitat, la ciència, i la innovació valenciana”.

Carlos Mazón ha insistit que este projecte suposa situar “la ciència valenciana al servici de la indústria, l’ocupació i el creixement econòmic” i genera estabilitat en l’ocupació, tant a Quart de Poblet com a València i en tota la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat ha incidit en el compromís de Heineken amb el desenvolupament sostenible, ja que “en invertir en tecnologia neta i eficient demostra que és possible equilibrar la producció i el creixement econòmic amb la protecció i conservació del medi ambient”.

En este sentit, ha subratllat la importància de la col·laboració publicoprivada en la promoció de l’energia renovable i la sostenibilitat i ha assegurat que projectes d’esta magnitud requerixen un marc regulador favorable, amb incentius adequats i una estreta cooperació entre empreses i administracions.

Agraïment per la solidaritat

El cap de l’executiu ha iniciat la seua intervenció agraint a totes les empreses i institucions, la solidaritat i col·laboració mostrada durant els últims dies, per a donar suport a totes les persones afectades per l’incendi dels edificis de Campanar a València.

Mazón ha agraït també a tota la societat valenciana que “ha demostrat una vegada més ser un exemple, en l’àmbit nacional i internacional, de coordinació i d’unitat, per la qual cosa ens sentim molt orgullosos”.

Inversió en energies renovables

La planta termosolar compta amb 6.000 metres quadrats d’espills, l’equivalent a un camp de futbol; 182 mòduls solars Fresnel; 4MW de capacitat i 1,5 MWh d’emmagatzematge; el 10 % del consum de vapor de Heineken València i una generació de vapor de 8 bar. Este projecte, considerat un referent a escala mundial i un exemple de col·laboració publicoprivada en la transició industrial cap a una economia baixa en carboni, representa una inversió total de 3 milions d’euros i ha sigut finançat al 48 % amb fons FEDER a través de l’IDAE.

D’esta manera, la multinacional que genera més de 300 ocupacions directes i més de 12.500 indirectes, aposta per convertir-se en una companyia amb zero emissions en producció a Espanya l’any 2025, en línia amb les polítiques defeses per la Comunitat Valenciana, el Govern d’Espanya i la Unió Europea, i aspira a situar-se com a líder en matèria de sostenibilitat ambiental i social.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón