Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Promoció del valencià

Educació entrega els Premis per la Promoció de l’Ús del Valencià en els Llibrets de les Gaiates i Colles de les festes de la Magdalena 2024

28/02/2024
  • El primer premi ha sigut per a Gaiata 6 Farola Ravalet i per a l’Associació Colla Rebombori
  • Els premis van des dels 700 euros fins als 5.000 euros
  • Destaca la millora en la qualitat i l’originalitat dels llibrets que han participat en esta edició

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació ha entregat esta vesprada els Premis per a la Promoció de l’Ús del Valencià en els Llibrets de les Gaiates i Colles de les festes de la Magdalena.

El director general d’Ordenació Educativa i Política Lingüística, Ignacio Martínez, ha assistit a l’acte d’entrega dels premis, on ha destacat que “esta edició, una vegada més, demostra quins són els senyals d’identitat d’esta ciutat, i especialment en tot allò referent al valencià com a llengua, a la cultura i els seus costums. Castelló, amb les seues festes, mostra la tradició d’un arrelament popular”.

“Hui estem ací valorant un reconeixement singular de l’ús del valencià en els llibrets i en la festa, perquè cultura, llengua i tradició són els tres elements que trobem en els llibrets”, ha assenyalat el director general.

Entre altres elements valorats per la Comissió en els llibrets, són destacables la qualitat de l’edició, la presentació, els continguts literaris i la inclusió d’elements que garantixen l’accessibilitat de persones amb diversitat funcional. En esta edició, destaca una millora general en la qualitat i l’originalitat dels llibrets que han participat en l’edició dels premis.

Després de la valoració, es va decidir concedir dèsset premis a les gaiates i cinc a les colles, amb premis que van des dels 700 euros fins als 5.000 euros. De les Gaiates, el primer premi ha sigut per a A.C. Gaiata 6 Farola Ravalet; el segon premi, per a A.C. Gaiata 5 Hort dels Corders, i el tercer premi, per a l’Associació Gaiata 1 Brancal de la Ciutat.

De les colles, el primer premi ha sigut per a l’Associació Colla Rebombori; el segon premi, per a l’Associació l’Aljama, i el tercer premi, per a la Colla El Pixaví.

Els resultats de la valoració i tots els premis ja es poden consultar en la pàgina web  de la Generalitat.

Galeria d'imatges