Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Turisme gastronòmic

Nuria Montes destaca que la gastronomia és un producte turístic de primer orde, amb capacitat per a generar dinamisme econòmic als territoris

02/03/2024
Nuria Montes destaca que la gastronomia és un producte turístic de primer orde, amb capacitat per a generar dinamisme econòmic als territoris
  • La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha participat en la inauguració del 9é Congrés Nacional de la Carxofa que se celebra este cap de setmana a Almoradí
  • Remarca “les festes, la gastronomia i el patrimoni cultural, històric o natural, són els grans senyals d’identitat dels nostres municipis i el que enriquix la Comunitat Valenciana com a destinació”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha participat en la inauguració del 9é Congrés Nacional de la Carxofa que se celebra este cap de setmana a Almoradí.

Montes ha destacat que esta trobada “s’ha convertit en una tradició esperada per tots els amants de la carxofa i de la gastronomia perquè ens oferix l’oportunitat de donar visibilitat a la nostra riquesa culinària”, i ha agraït a l’Ajuntament d’Almoradí el seu compromís amb la promoció gastronòmica a través d’este esdeveniment.

Entre els actes programats destaca la instal·lació d’estands de tapes amb carxofa, showcookings, xarrades amb xefs, tallers gastronòmics per a xiquets i l’olimpíada escolar de la carxofa, així com música en directe i una gran torrá de Carxofes.

El Congrés Nacional de la Carxofa del Baix Segura a Almoradí compta amb la distinció de festa d’interés turístic autonòmic. La consellera ha assenyalat que este distintiu és la prova que “la gastronomia s’ha convertit en un producte turístic de primer orde, amb capacitat per a atraure turistes i generar dinamisme econòmic als territoris”.

El municipi d’Almoradí  compta amb diversos reconeixements a les seues festes, a més del Congrés Nacional de la Carxofa, com la Setmana Santa o els Moros i Cristians, declarades d’interés turístic local, o el mercat setmanal, que és festa d’interés turístic provincial. En este context, Montes ha remarcat que “les festes, la gastronomia i el patrimoni cultural, històric o natural, són els grans senyals d’identitat dels nostres municipis i el que enriquix la Comunitat Valenciana com a destinació turística”.

“Hem tancat un 2023 de rècord, ha assegurat la consellera, superant ja les millors xifres de turistes internacionals que hem tingut mai”, al mateix temps que ha explicat que tant els visitants estrangers com els nacionals “demanden cada vegada més experiències autèntiques i a la Comunitat Valenciana tenim molts atractius singulars a oferir-los”, i ha afegit que “un d’estos és el producte gastronòmic de gran qualitat, com la carxofa”.

En la inauguració del 9é Congrés Nacional de la Carxofa del Baix Segura també han participat l’alcaldessa de la localitat, María Gómez, i el president de la Diputació d’Alacant, Toni Pérez.

Galeria d'imatges