Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Xarxa Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

Turisme modifica el reglament de la Xarxa DTI per a agilitzar l’adhesió a la xarxa espanyola de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana i accedir als 6 milions d’ajudes de Segittur

03/03/2024
  • La consellera Nuria Montes remarca que este canvi “suposa agilitzar el tràmit, ja que fins ara només podien accedir les destinacions que es trobaven en el nivell màxim de desenvolupament del programa”
  • La Xarxa DTI-CV continua sent la més nombrosa de tota Espanya, amb 106 destinacions adherides, i un model i metodologia propis

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que gràcies a la decisió de l’última assemblea de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV), s’agilitzarà el tràmit perquè les destinacions puguen adherir-se a la xarxa espanyola i puguen accedir als 6 milions d’ajudes de Segittur.

Així amb la modificació de la relació entre esta xarxa i la nacional, gestionada per Segittur, se suprimix l’obligatorietat per a les destinacions de la Comunitat Valenciana d’exercir el nivell màxim en la Xarxa DTI-CV com a requisit per a formar part de la xarxa nacional.

En este sentit, Montes ha destacat que, en agilitzar el tràmit, “qualsevol destinació puga tindre la possibilitat de sol·licitar la seua participació en els programes d’impuls a DTI que posa en marxa Segittur, especialment aquells relatius a ajudes o subvencions, en els quals fins ara no podien participar”.

Per exemple, ara totes les destinacions que vulguen podran accedir a la línia d’ajudes que ha llançat Segittur dotada amb 6 milions d’euros i destinada a impulsar la digitalització de les destinacions de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), amb l’objectiu de proporcionar-los les ferramentes tecnològiques per a millorar la interacció amb els visitants i amb el teixit turístic que els presta servici.

Per la seua part, la Xarxa DTI- CV, gestionada a través d’Invattur, continuarà sent la finestreta única de la xarxa espanyola a la Comunitat Valenciana. De fet, continua sent la més nombrosa de tota Espanya, amb 106 destinacions adherides.

Per a la consellera, “estes xifres demostren la voluntat i l’esforç de les nostres destinacions per a avançar cap a models més sostenibles i tecnològics”, al mateix temps que ha subratllat que “continuarem comptant amb un model i metodologia propis, que convergixen ara amb més facilitat amb el de Segittur, i que permeten a les nostres destinacions ser les que major grau d’implantació del model DTI han aconseguit de tota Espanya”.

Esta decisió, presa en una reunió extraordinària de l’assemblea de la Xarxa DTI, ha sigut ja comunicada al director d’Innovació de Segittur, Carlos Romero, per a la seua aplicació immediata.

Talls de veu relacionats

Consellera Nuria Montes