Vicepresidència i Servicis Socials, Igualtat i Vivenda
Campanya 8 de Març

El Consell llança una campanya amb motiu del 8 de Març amb la mirada posada en l’apoderament i en la llibertat d’elecció i decisió de les dones

01/03/2024
El Consell llança una campanya amb motiu del 8 de Març amb la mirada posada en l’apoderament i en la llibertat d’elecció i decisió de les dones
  • La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat presenta la campanya institucional per a celebrar enguany el Dia Internacional de la Dona
  • Sota el lema ‘Soc la dona que vull ser’ celebra la diversitat i fortalesa que cada dona aporta a la societat
  • El rostre de moltes dones en un sol rostre és la imatge d’esta campanya que vol ser un homenatge a la pluralitat de dones que existixen en totes les seues versions i amb diferents rerefons

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha presentat este divendres la campanya impulsada pel Consell amb motiu del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, amb la mirada posada “en l’apoderament i en la llibertat d’elecció i decisió de les dones”.

Amb el lema ‘Soc la dona que vull ser’, la campanya d’enguany busca inspirar les dones “a prendre el control del seu destí, perseguir els seus somnis i aplaudir les seues pròpies victòries”, i, sobretot, vol celebrar “la diversitat i fortalesa que cada dona aporta a la societat”, ha assenyalat Quinzá.

La presentació ha tingut lloc a la Biblioteca de la Dona de València, on s’ha projectat el vídeo que es difondrà per a fer arribar el missatge que ser la dona que una desitja ser “és un dret innegable, un camí que cada una tria, més enllà dels estereotips, i recorre amb valentia”.

Acompanyada per la directora general d’Igualtat i de l’Institut Valencià de les Dones, Davinia Bono, la secretària autonòmica ha indicat que este 8 de Març “posem l’accent en el fet que la igualtat no és només una causa de les dones, sinó de tota la societat. Quan les dones prosperen, prospera tota la comunitat”, i en eixe camí cap a la igualtat, hi ha afegit, cada pas i cada elecció contribuïx a la construcció d’un futur “on totes les dones puguen ser la versió més autèntica de si mateixes”.

Asunción Quinzá ha recordat que, per al Govern Valencià, la igualtat té el protagonisme que mereix com a “qüestió prioritària que és”, i això s’ha reflectit “en els pressupostos d’enguany, que han crescut un 10,7 % en esta matèria; en el disseny d’esta Conselleria, i el fet que la igualtat estiga en la Vicepresidència Segona”.

En este sentit, ha reiterat el compromís del Consell de continuar treballant per a “eliminar barreres, desafiar normes obsoletes i construir un món on la igualtat siga la norma, no l’excepció, amb les mateixes oportunitats en tots els àmbits de la vida”.

‘Soc la dona que vull ser’

El rostre de moltes dones en un sol rostre amb senzills traços de diversos colors és la imatge de la campanya d’enguany, que vol ser un homenatge a la pluralitat de dones que existixen en totes les seues versions i amb diferents rerefons.

Segons ha explicat la secretària autonòmica, la campanya no busca només “commemorar”, sinó també inspirar cada dona a “ser la propietària del seu propi destí i a perseguir els seus somnis sense límits, perquè la llibertat de ser la dona que volem ser és un dret fonamental que reafirmem i defenem”.

Finalment, Asunción Quinzá ha fet una crida a “la reflexió i a l’acció”, recordant que la igualtat és un “compromís de tots” i que fer “forta” la dona és “essencial per a construir un món més equitatiu i just”. Així mateix, ha convidat la societat en el seu conjunt a continuar construint “un camí on cada dona puga desenvolupar-se lliurement, sense restriccions ni limitacions”.

A través de mitjans de comunicació, xarxes socials, transports públics, exteriors i web, es difondrà esta campanya amb l’objectiu que arribe a la major part de la població de la Comunitat Valenciana.

Setmana de la Dona

Per a la Setmana de la Dona, s’han organitzat una sèrie d’esdeveniments institucionals que culminaran el pròxim dia 8 de març amb un acte oficial al palau de les Comunicacions, on s’entregaran els Premis Isabel Ferrer, que el Consell concedix cada any a tres persones o entitats que hagen destacat en la lluita per la igualtat efectiva entre dones i hòmens.

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats