Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació

Els Premis Sapiència busquen projectes d’investigació realitzats per jóvens estudiants de la Comunitat Valenciana

03/03/2024
  • Es concediran 34 premis amb un import total de 70.500 euros
  • El termini per a fer la preinscripció està obert i finalitza el 6 de maig
  • L’objectiu dels premis és despertar vocacions científiques i fomentar el pensament crític en etapes prèvies a la universitat

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Ciència i Investigació, finança els Premis Sapiència que convoca la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de l’R+D+i (RUVID). Es concediran 34 premis amb un import total de 70.500 euros.

Estos premis premien projectes d’investigació, alineats amb els objectius de desenvolupament sostenible, realitzats per jóvens estudiants de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de despertar vocacions científiques i fomentar el pensament crític en etapes prèvies a la universitat.

Poden participar en la convocatòria els alumnes que durant el curs 23/24 estiguen matriculats en 4t d’ESO, en 1r i 2n curs de Batxillerat o en 1r i 2n de cicles formatius de Grau Mitjà en qualsevol centre de la Comunitat Valenciana, així com els professors que tutoritzen els seus projectes.

Els projectes d’investigació que opten als premis els poden elaborar equips formats per un màxim de 3 autors i un màxim de 2 tutors.

El termini per a fer la preinscripció d’una candidatura està obert i finalitza el 6 de maig de 2024 a les 13.00 hores. La fase següent serà presentar la inscripció, el termini de la qual s’iniciarà el dia 1 de juny i finalitzarà el dia 1 de juliol de 2024 a les 13.00 hores.

Els projectes d’investigació han d’emmarcar-se en una de les àrees temàtiques següents: Arts i Humanitats; Ciències Socials i Jurídiques; Física, Química i Matemàtiques; Ciències de la Terra i de la Vida, i Tecnologia i Enginyeria.

RUVID és una associació sense ànim de lucre que està composta per la Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d’Alacant, Universitat de Jaume I de Castelló, Universitat de Miguel Hernández d’Elx, Universitat CEU – Cardenal Herrera, Universitat Catòlica de València Sant Vicent Màrtir i el Consell Superior d’Investigacions Científiques.

Més informació en SAPIÈNCIA.