Vicepresidència i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Saló del Còmic

L’IVAJ disposa d’un espai de jocs de taula i d’oci educatiu en el Saló del Còmic de València

01/03/2024
L’IVAJ disposa d’un espai de jocs de taula i d’oci educatiu en el Saló del Còmic de València
  • El director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll, ha destacat la importància dels jocs de taula com a “instruments d’oci i habilitats socials”
  • Este espai de jocs de taula, que oferix ‘Experiència Carnet Jove’, també estarà present en altres certàmens d’il·lustració

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), a través d’‘Experiència Carnet Jove’, participa un any més en el Saló del Còmic de València en un espai en el qual totes les persones jóvens que vulguen podran conéixer les principals novetats en el món dels jocs de taula.

Així ho ha explicat el director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll, durant la seua visita al Saló del Còmic, concretament a l’espai que té l’IVAJ en la zona ‘Joc&Rol’, on compartix lloc amb associacions i empreses dedicades als jocs de taula, que exposaran les seues novetats a les persones visitants que passen per Fira València entre este divendres 1 i el diumenge 3 de març.

Vicente Ripoll ha recordat l’aposta de l’IVAJ per proporcionar “espais per a l’oci i temps lliure de la joventut” i promocionar els jocs de taula “com a ferramentes per a l’aprenentatge d’habilitats socials que fomenten el treball col·laboratiu i afavorixen el creixement personal dels i les jóvens, a través de la diversió”.

El mes de desembre passat, l’IVAJ ja va col·laborar amb el Saló del Còmic en el primer congrés ‘Joc&Rol’, un esdeveniment pioner dedicat a professionals de l’àmbit de la joventut orientat a la integració dels jocs de taula com a ferramentes dinàmiques per al desenvolupament juvenil.

Després de l’èxit d’eixa experiència, ha assenyalat Ripoll, “l’IVAJ participa ara en el Saló del Còmic i continuarà col·laborant al llarg de tot l’any en diversos esdeveniments, a València i altres localitats de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre possible de jóvens”.

L’espai de l’IVAJ

La zona ‘Experiència Carnet Jove’ estarà situada durant tot el cap de setmana dins de l’Espai ‘Joc&Rol’, una zona amb més de 100 taules on professionals del món de l’oci educatiu i editorials posaran al servici del públic jove un ampli catàleg de jocs perquè, de forma totalment gratuïta, en puguen gaudir.

L’espai de l’IVAJ oferirà a totes les persones que passen pel Saló del Còmic de València l’oportunitat de participar en partides de rol i joc, comptant amb la dinamització de professionals del sector, i assistir a tornejos èpics que se celebraran durant els tres dies.

A més, en el Saló del Còmic de València hi haurà moltes més activitats: actuacions, tallers, conferències, xarrades, cosplay, K-Pop i J-Pop, manga, projeccions d’anime, etc., amb els convidats i convidades més importants del sector del còmic i de les sèries, la firma d’autors i autores, entre altres. També hi haurà demostracions de jocs durant tot l’esdeveniment i tornejos de Smart 10, Carcassonne i Catan.

Galeria d'imatges