Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Projectes

Ivace+i rep un 40 % més de sol·licituds que en l’exercici anterior per a desenvolupar projectes d’I+D individual i en cooperació amb grans empreses

04/03/2024
  • S’han rebut 203 sol·licituds de projectes que preveuen generar una inversió de més de 28 milions d’euros
  • Les sol·licituds a la convocatòria d’I+D en cooperació creixen un 121 % respecte a 2023
  • Ivace+i té previst concedir les ajudes abans de l’estiu

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha rebut un 40 % més de sol·licituds que en 2023 per al desenvolupament de projectes d’I+D per part de les pimes, de manera individual o en col·laboració amb grans empreses.

En total s’han presentat 203 projectes d’alt coneixement i enfocats al desenvolupament de solucions científiques i tecnològiques, que preveuen generar una inversió empresarial de més de 28 milions d’euros.

Per a la consellera d’Innovació i presidenta d’Ivace+i, Nuria Montes, “estes dades posen de manifest el caràcter innovador de les empreses de la Comunitat i la seua aposta clara per invertir en valor afegit, en coneixement i talent per a mantindre’s al dia amb els avanços tecnològics i les tendències del mercat”.

Montes ha destacat “com és d’important la labor que es du a terme en Ivace+i per a definir convocatòries d’ajudes que s’ajusten a les necessitats de les empreses i el que exigix el mercat”.

En este sentit, Montes s’ha referit a l’“èxit” que enguany ha tingut la convocatòria d’I+D, i especialment la que potencia el desenvolupament de projectes en cooperació, que ha experimentat un increment de sol·licituds d’un 121 % i ha passat de 33 sol·licituds en 2023 a 73 en 2024.

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació destina 5,5 milions d’euros a impulsar el desenvolupament de projectes d’I+D per part de petites i mitjanes empreses, cooperatives i empreses innovadores jóvens (menys de cinc anys d’antiguitat), per a les quals no s’establix un mínim de personal propi per a poder ser beneficiàries.

A través d’estes ajudes, Ivace+i finança la participació del personal investigador, tècnic i auxiliar dedicat al projecte; la contractació de servicis d’I+D; la compra de materials i equips necessaris per al desenvolupament del projecte, així com l’adquisició de patents.

Les convocatòries per a projectes d’I+D s’emmarquen dins del Pla d’I+D+i empresarial daurat amb un pressupost de 21,8 milions d’euros i amb el qual Ivace+i vol impulsar una economia circular i baixa en carboni, una economia digital disruptiva, una comunitat innovadora.

Està previst que la concessió de les ajudes es produïsca abans del període estival.