Conselleria de Educació, Cultura, Universitats i Ocupació
Novetats pròxim curs

Les EOI de la Comunitat tindran formació presencial i semipresencial en el curs 24/25 i es redistribuirà l’ensenyança a distància en set centres

04/03/2024
Les EOI de la Comunitat tindran formació presencial i semipresencial en el curs 24/25 i es redistribuirà l’ensenyança a distància en set centres
  • Les novetats permetran arribar a un segment de la població més ampli, optimitzen recursos i oferixen més flexibilitat horària
  • S’ha realitzat un estudi en col·laboració amb l’Associació de Directors d’Escoles Oficials d’Idiomes (EOI) i recaptant propostes dels sindicats per a revisar els processos d’admissió, matrícula i les proves de certificació

Les escoles oficials d’idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana tindran tres modalitats de formació en el curs 24/25, mantenint la presencial i incorporant semipresencial en tots els centres i redistribuint en set EOI l’ensenyança a distància.

Així ho ha explicat el secretari autonòmic d’Educació, Daniel McEvoy, després de les reunions mantingudes amb els directors de les escoles oficials d’idiomes i representants dels sindicats.

McEvoy ha explicat que “d’esta manera totes les EOI tindrien oferta presencial (amb la possibilitat de grups integrats i intensius), i una oferta semipresencial, que és la principal novetat, que consistirà en un 50 % d’assistència a classes de l’alumnat i un altre 50 % de cursos estructurats en Aules (l’entorn virtual d’aprenentatge de la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació), amb una organització i un seguiment de programacions per part dels departaments”.

El secretari autonòmic ha indicat, així mateix, que es redistribuirà l’ensenyança a distància en set EOI, que s’incorporen com a projecte pilot per al curs 24-25 amb possibilitat d’ampliació a altres centres en el futur, en funció dels resultats. Els centres s’han triat en funció de la població que atenen i seguint criteris territorials: Castelló, Sagunt, València-Saïdia, València‒Quatre-Carreres, Gandia, Alacant i Elx.

“S’ha fet una anàlisi de la situació actual de les escoles d’idiomes, i s’ha constatat que moltes de les places oferides queden vacants, especialment en alguns idiomes, i que al llarg del curs es produïx un percentatge elevadíssim de baixes. A tot això caldria afegir que els resultats acadèmics mostren un alt percentatge d’alumnes que no superen les proves de certificació”, ha manifestat McEvoy.

El secretari autonòmic ha indicat que s’ha realitzat un estudi, en col·laboració amb l’Associació de Directors d’EOI i recaptant propostes també dels sindicats, per a revisar els processos d’admissió, matrícula i les proves de certificació, així com per a redissenyar les diverses possibilitats d’oferta de places per a fer-les més atractives a la ciutadania.

McEvoy ha afirmat que les noves EOI, amb ensenyança presencial, semipresencial i a distància, “permetran arribar a un segment de la població més ampli, que no té possibilitat d’accedir per diversos motius (disponibilitat horària, desplaçament al centre, etc.), a més de permetre més flexibilitat horària, autonomia de gestió del temps d’estudi i optimització dels recursos humans i materials disponibles”.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

S. A. Educació