Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Segons dades de l’INE

Nuria Montes recalca que “la Comunitat Valenciana és la destinació turística espanyola on més creix el turisme internacional en 2024”

04/03/2024
  • En el primer mes de l’any, la Comunitat Valenciana va rebre un 29 % més de turistes estrangers que van desemborsar 757 milions d’euros, i va registrar així el seu màxim històric en turisme internacional
  • La consellera d’Innovació assenyala que “la nacionalitat més important és el Regne Unit, que augmenta un 16,3 %, seguit de França, que s’incrementa un 60,6 %”
  • I recalca el notable increment del 66 % del mercat alemany a la Comunitat Valenciana, on esta setmana Turisme posarà el focus en la promoció amb l’assistència a la ITB de Berlín

La Comunitat Valenciana ha registrat el mes de gener passat el seu màxim històric en turisme internacional, tal com ho mostren les enquestes publicades este dilluns per l’INE referents als moviments turístics en frontera (Frontur) i de despesa turística (Egatur).

D’esta manera, els turistes internacionals que van visitar la Comunitat Valenciana el primer mes de l’any 2024 ascendixen a 619.718, amb un increment del 29,1 % interanual; i van gastar 757 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 40,3 % respecte del gener de l’any passat.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat que “es tracta de les pujades més importants a escala nacional, i que se seguix així la tendència dels mesos anteriors, que situen la Comunitat Valenciana com a líder en el creixement de turisme estranger”.

Montes ha recordat que “estos resultats corroboren una vegada més la solidesa de la Comunitat Valenciana com a destinació turística de referència internacional”; hi ha afegit, a més, que “som la comunitat autònoma d’entre les principals destinacions turístiques nacionals on més creix el turisme estranger fora de temporada”.

La titular de Turisme ha manifestat que “estos resultats ratifiquen la bona tendència del sector turístic internacional” i avancen un any 2024 amb uns primers resultats que apunten a un “cert dinamisme significatiu”, hi ha afegit.

El creixement de l’arribada de turistes no nacionals a Espanya se situa en un 15,3 %, l’augment més gran registrat a la Comunitat Valenciana, amb un increment del 29,1 %, anteriorment indicat, seguit de Catalunya (20,3 %), Madrid (17,5 %) i Andalusia (17,4 %).

A més, cal destacar que el rècord absolut en turisme estranger durant el mes de gener a la Comunitat Valenciana registrat fins a este dilluns es xifra en 480.302 arribades registrades en 2023, any en què es van superar ja les dades del 2019, anterior a la pandèmia.

Resultats per mercats: l’auge del turisme alemany

D’altra banda, Nuria Montes ha recalcat que pel que fa als mercats emissors de turistes cap a la Comunitat Valenciana, “la nacionalitat més important continua sent el Regne Unit, amb l’arribada de més de 126.830 britànics al gener, un 16,3 % més que en 2023”.

Hi seguix França, amb 110.609 turistes, un 60,5 % més que en el mateix mes de l’any anterior. Però el mercat que més increment ha registrat durant el mes de gener passat a la Comunitat Valenciana ha sigut el d’Alemanya, amb l’arribada de 58.304 alemanys, la qual cosa suposa un notable creixement del 66 %.

“Sens dubte, una de les millors notícies que podíem tindre de cara a la nostra assistència esta setmana a la fira ITB de Berlín, una de les fires turístiques més importants a escala mundial”, ha recalcat la consellera, que a més ha avançat que Turisme acudirà a este certamen amb més espai expositiu que mai, i amb la participació de més de 20 empreses, municipis i marques turístiques de la Comunitat Valenciana.