Detalle nota de prensa
Visor detalle nota de prensa
Turisme crea una mesa de treball amb l’Ajuntament d’Alacant per a combatre l’economia submergida i desenvolupar sòl hoteler

- La consellera de Turisme apunta que estan treballant “en una nova regulació consensuada amb el sector i els ajuntaments, que tindran molt a dir respecte a la seua oferta turística”
- Montes insistix que “en el que sí que estem tots d’acord és a perseguir i a endurir les mesures per a fer front a l’economia submergida amb inspeccions i sancions”
La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, s’ha mostrat hui partidària de crear un grup de treball amb l’Ajuntament d’Alacant per a combatre l'economia sumergida en el sector turístic. Així, i després de mantindre una trobada amb l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i part del seu equip de govern, ha assegurat que “la nostra intenció és aprovar una nova regulació consensuada amb el sector i els ajuntaments, que tindran molt a dir respecte a la seua oferta turística”.
En este sentit, ha afirmat que “en el que sí que estem tots d’acord és a perseguir i a endurir les mesures per a fer front a l’economia submergida amb inspeccions i sancions”. En concret, ha apuntat que “ara mateix estem treballant en esta nova normativa, que esperem poder portar al Consell al més prompte possible, que servisca de veritat per a controlar eixa activitat il·legal”, al mateix temps que ha assenyalat que la Unió Europea està també treballant en una normativa encaminada a controlar l’activitat de les plataformes en línia i que les obligue a creuar dades amb els registres oficials de l’Administració pública.
Per la seua banda, l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, s’ha mostrat “conscient de les necessitats que té esta ciutat respecte del sòl d’ús hoteler, per la qual cosa hem creat una direcció general específica de planificació”. Montes, que ha assenyalat que Alacant disposa de 7.300 llits hotelers, ha apuntat també que estes dades contrasten amb València (17.000) i Benidorm (42.000) “i ens indiquen la capacitat de creixement que pot tindre amb la creació de nova planta hotelera i/o la reforma de l’actual”. De fet, ha destacat que “hi ha mercat i hi ha interés inversor en este moment per a poder escometre este creixement sostenible de l’allotjament reglat”.
La consellera, que ha reiterat el seu condol a les famílies dels afectats per l’incendi d’esta nit a la Vila Joiosa i a tot el municipi, ha agraït esta primera trobada oficial amb el municipi d’Alacant i ha assegurat que “en matèria turística mantenim la nostra estratègia de promoció conjunta”, al mateix temps que ha assenyalat que la marca turística Alacant “ja té un gran pes en els mercats internacionals i, per tant, la seua opinió i col·laboració en la nostra estratègia és imprescindible”.
En este sentit, ha avançat que una de les àrees en les quals més treballaran és la promoció gastronòmica, i ha recordat la seua intenció de crear una àrea específica dins de Turisme Comunitat Valenciana per a este objectiu. A més, Montes ha apuntat que “Alacant vol optar a ser Capital de la Gastronomia, i per a aconseguir-ho podrà comptar amb tot el nostre suport i col·laboració”, al mateix temps que ha oferit les instal·lacions del CdT d’Alacant per a “ser pioneres en la consolidació d’un nou nucli de formació turística que s’adapte a les necessitats actuals”.
Quant a infraestructures turístiques com les platges, la consellera ha insistit en la posada en marxa d’“estratègies de sostenibilitat, perquè el turisme sostenible és prioritari per a nosaltres”. De la mateixa manera, ha insistit a reiterar la reivindicació a Aena, que traslladarà al seu director en una reunió ja sol·licitada, “perquè pose en marxa com més prompte millor el Pla director de l’aeroport d’Alacant que puga culminar amb la planificació d’una segona pista i l’ampliació de l’àrea de servicis que necessita l’aeroport, per a poder contribuir a la revolució turística a la qual aspirem”.
D’altra banda, s’ha referit a qüestions com la innovació, on Alacant i la seua zona portuària “se situen com un emplaçament clau a la Comunitat Valenciana, que pretén ser un pol d’atracció d’empreses innovadores oferint tot un conjunt de servicis al voltant que facilite el desenvolupament de la seua activitat”. Així, Montes també s’ha referit a les àrees industrials i empresarials de la ciutat i ha remarcat que, “enguany, la Generalitat hi ha multiplicat per tres la inversió, que ha passat de 500.000 a 1,8 milions, que tenim compromesos per a la seua millora”.