Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Ivace+i Internacional i Turisme reforcen la promoció de la Comunitat Valenciana al Japó amb un esdeveniment gastronòmic

06/03/2024
Ivace+i Internacional i Turisme reforcen la promoció de la Comunitat Valenciana al Japó amb un esdeveniment gastronòmic
  • La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització acompanya les empreses valencianes presents en la fira Foodex 2024
  • Prestigiosos xefs han elaborat plats de la gastronomia valenciana per a empreses, prescriptors i entitats

 

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha viatjat al Japó per a participar en la promoció de la Comunitat Valenciana en el mercat nipó i per a donar suport a les empreses agroalimentàries valencianes presents en la fira Foodex 2024.

Ester Olivas, que este dimarts ha visitat els estands de les empreses valencianes en la fira Foodex, ha assenyalat que “Ivace+i Internacional ha organitzat la participació agrupada de dotze empreses de la Comunitat Valenciana en este certamen”, la qual cosa representa el 15 % de la participació espanyola.

Els productes de la Comunitat Valenciana promocionats en Foodex 2024 són oli d’oliva, olives i adobats, vins, preparats per a paella, aperitius, productes de forn, tòfones, pernil serrà i mel.

Referent a això, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha recordat que el sector agroalimentari “destaca per la seua proactivitat en els mercats exteriors”, amb la seua presència en els més importants certàmens internacionals i “des del Consell volem donar-los suport en esta aposta amb activitats complementàries com un esdeveniment gastronòmic de primer nivell”.

Esdeveniment gastronòmic

En el context de la fira Foodex, Ivace+i Internacional i Turisme Comunitat Valenciana han organitzat un esdeveniment gastronòmic de la Comunitat Valenciana al Japó amb l’objectiu de reforçar la promoció dels productes valencians en este interessant mercat.

Ester Olivas ha explicat que amb esta acció promocional “volem potenciar al màxim la presència de la Comunitat Valenciana en un dels certàmens més rellevants del sector a escala internacional i aprofitar la presència d’importants prescriptors i importadors del sector estos dies en el mercat nipó”.

En este esdeveniment gastronòmic han participat tres prestigiosos xefs, que han elaborat una sèrie de plats de la gastronomia de la Comunitat Valenciana per a la seua degustació per part de representants d’empreses importadores, distribuïdores, cadenes de supermercats, restaurants, operadors turístics, empreses participants en la fira, i institucions.  

En este sentit, Ester Olivas ha explicat que el fet de comptar amb una antena al Japó “ens permet dur a terme este tipus d’accions que van més enllà de la promoció tradicional en fires”.

“Volem aportar més a les empreses prescriptores i importadores de manera que poden disfrutar d’una experiència gastronòmica que reforce la imatge de qualitat dels productes agroalimentaris de la Comunitat Valenciana”, ha destacat Olives.

Reconeguts xefs  

En este esdeveniment, celebrat al Nihonshokuhin Sogo Kenkyusho, han participat tres prestigiosos xefs. Concretament, Yoshikazu Yanome, xef del restaurant Kaido Sushi Bar, reconegut a Espanya amb el premi de millor sushiman d’Espanya i guardonat amb el quint lloc en el certamen mundial Sushi Challenge.

A este se suma Vicky Sevilla, xef del restaurant Arrels, la dona més jove d’Espanya que ha aconseguit una estrela Michelín. I Vicente Rioja, xef de l’Hotel Rioja, reconegut per les seues famoses paelles valencianes.

També ha participat Ulises Menezo, director i gestor del grup Tastem, que inclou restaurants valencians de renom com Shinkai Tastem, Honoo i Kaido Sushi Bar, este últim reconegut amb una estrela Michelín des de la seua obertura i revalidada cada any.

 

Galeria d'imatges