Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Fira ITB de Berlín

Nuria Montes aposta per rellançar el mercat alemany i per una presència major de la Comunitat Valenciana en la pròxima edició de la ITB de Berlín

06/03/2024
Nuria Montes aposta per rellançar el mercat alemany i per una presència major de la Comunitat Valenciana en la pròxima edició de la ITB de Berlín
  • La consellera d’Innovació incidix en el creixement del 19 % que ha experimentat el turisme alemany i aposta per la posada en marxa d’una estratègia específica
  • Montes destaca que este mercat està molt marcat per la desestacionalització i la cerca de productes com el turisme cultural, de salut, de naturalesa o els càmpings

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat que el mercat alemany “és molt interessant per a la Comunitat Valenciana, tant per a enguany com per a 2025”, al mateix temps que ha incidit en el creixement del 19 % que ha experimentat, amb la qual cosa ha arribat a un total de 700.000 viatgers l’any passat i amb una previsió de seients creixent en els tres aeroports.

Per això, davant d’este marc d’optimisme, i després de la seua visita a la Internationale Tourismus Börse (ITB) de Berlín, ha assegurat que “hem de posar en marxa una estratègia específica en este mercat, amb el paraigua a més de la campanya ‘Actitud Sostenible’ que recull estos valors que busquen els turistes alemanys”. En este sentit, ha apostat per dissenyar “una estratègia conjunta que puga culminar amb una presència en la pròxima edició de la ITB amb una identitat més marcada de la destinació Comunitat Valenciana”.

Així, Montes ha reivindicat que la Comunitat Valenciana “conté marques, productes i segments per a cobrir un mercat que està molt marcat per la desestacionalització i que, per tant, pot ocupar les nostres places i destinacions turístiques durant tot l’any”, al mateix temps que ha apuntat que el mercat alemany “no solament busca el segment de sol i platja, sinó que demanda productes com el turisme cultural, de naturalesa, de salut, esportius o de càmpings, amb estades a més molt llargues i un alt gasto per persona”.

De la mateixa manera, ha remarcat que el turisme, per al mercat alemany, és un factor molt important “tant que ha escalat ja fins a la segona posició en la seua escala de valors, fins i tot per damunt de l’habitatge”. Per tant, ha avançat que “posarem en marxa una reunió de treball per a programar una estratègia conjunta, fruit de la col·laboració publicoprivada, que puguem començar en l’últim trimestre d’enguany”.

Reunions amb més de 60 operadors turístics i mitjans

En els tres dies de duració de la fira es mantindran reunions i trobades en l’estand de la Comunitat Valenciana amb més de 60 operadors turístics i mitjans de comunicació tant alemanys com d’altres països.

De fet, este dimecres la consellera ha visitat l’estand de la Comunitat Valenciana en ITB, així com l’espai propi de LGBTQ+; a més s’ha reunit amb TUI Deutschland, un dels majors operadors turístics alemanys, amb l’agència de viatges especialitzada en turisme de luxe, Secret Escapes, i amb la directora executiva de Lufthansa City Center, entre altres.

Espai de la Comunitat Valenciana en la ITB

Cal recordar que Turisme Comunitat Valenciana assistix a la ITB de Berlín 2024 amb un estand de 200 metres quadrats dins del pavelló de Turespaña, en el qual també participen més de 20 coexpositors, entre empreses, marques i municipis turístics de les tres províncies.

En concret, assistixen les marques turístiques de Costa Blanca, Visit Benidorm, València Turisme, Turisme de Castelló, Alacant Turisme, Visit València i Visit Elx, a més dels municipis de Calp i Guardamar i 12 empreses i associacions de la Comunitat Valenciana.

A més, Turisme té un espai propi en el Pink Corner on es promociona el turisme LGBTQ+. En este espai també participen juntament amb Turisme CV, Visit Benidorm i Visit València.

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Declaraciones de la consellera Nuria Montes