Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Atenció agressions sexuals

Igualtat instal·la a Castelló de la Plana una oficina mòbil de prevenció i atenció a víctimes d’agressions sexuals durant les festes de la Magdalena

07/03/2024
Igualtat instal·la a Castelló de la Plana una oficina mòbil de prevenció i atenció a víctimes d’agressions sexuals durant les festes de la Magdalena
  • Es tracta d’un contenidor que actuarà com a punt violeta els dies 7, 8 i 9 de març
  • Informarà sobre els nous recursos de la Generalitat per a víctimes d’agressions sexuals: els centres d’atenció integral 24 hores i una nova línia telefònica  
  • Durant la celebració de les Falles de València també està prevista la instal·lació d’esta oficina mòbil

 

La Vicepresidència Segona i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Habitatge ha instal·lat a Castelló de la Plana una oficina mòbil de prevenció i atenció a possibles víctimes d’agressions sexuals durant les festes de la Magdalena.

Es tracta d’un contenidor situat a l’avinguda del Mar de la ciutat que actuarà de punt violeta els dies 7, 8 i 9 de març, a més d’oferir informació i assistència a possibles víctimes de delictes sexuals.

El Comissionat per a la Lluita contra la Violència sobre la Dona, Felipe del Baño, ha explicat que l’objectiu és “acostar” esta oficina itinerant als llocs d’afluència de persones, zones de festes locals i d’oci per a donar “una informació pròxima i oferir ajuda en cas d’emergència, així com realitzar una funció preventiva amb informació, sensibilització i formació per a erradicar la violència sexual”. Durant la celebració de les Falles també s’instal·larà a la ciutat de València.

L’oficina mòbil oferirà atenció de 12 del matí a 12 de la nit de manera presencial i coordinada amb el Centre Dona 24 hores per a atendre possibles incidències en qualsevol altre horari.

Felipe del Baño ha explicat que, a més, esta oficina mòbil promocionarà el nou telèfon 24 hores posat en marxa per la Generalitat per a l’atenció a les víctimes d’agressions sexuals, el 900 22 00 22, que entrarà en funcionament a partir d’este dijous. Des d’este número, personal qualificat atendrà les possibles víctimes o familiars i les derivarà per a una atenció especialitzada i integral per professionals de la psicologia, treball social i dret.

Així mateix, les oficines itinerants promocionaran els nous centres de crisis d’atenció integral 24 hores per a víctimes d’agressió sexual, un en cada província, que obriran les seues portes al llarg d’enguany per a informar, ajudar i protegir estes dones.

Del Baño ha assenyalat que este nou recurs mòbil també estarà present durant l’estiu en els diferents esdeveniments que se celebren a la Comunitat Valenciana, com ara festivals de música, per a “previndre les agressions sexuals i atendre les dones que puguen ser víctimes d’estos delictes”.

Centres de crisis 24 hores

Els nous centres de crisis 24 hores per a víctimes d’agressió sexual són recursos assistencials de la Generalitat, gratuïts i exclusius, que s’obriran al llarg de 2024 a Alacant, Castelló de la Plana i València, amb atenció 24 hores tots els dies de l’any per a la prevenció i atenció integral i interdisciplinària en el marc de les violències sexuals.

Estos centres oferiran informació, formació i sensibilització per a l’erradicació d’esta classe de delictes; atenció de manera presencial, en línia i telefònica a les dones que hagen patit violència sexual en el passat o en el present, també als familiars que ho necessiten o a persones de l’entorn íntim de la víctima; acompanyament de les víctimes a institucions policials, sanitàries, judicials o de servicis socials, entre altres; i assistència jurídica especialitzada.

 

Galeria d'imatges