Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Clausura de Qualicer

Innovació oferix suport a la indústria ceràmica per al desenvolupament i incorporació de noves solucions i ferramentes tecnològiques

07/03/2024
Innovació oferix suport a la indústria ceràmica per al desenvolupament i incorporació de noves solucions i ferramentes tecnològiques
  • El director general d’Innovació, Juan José Cortés, clausura el congrés Qualicer que ha reunit a Castelló de la Plana més de 600 professionals d’esta indústria
  • Els projectes que finança el Consell contribuïxen al desenvolupament de nous productes i impulsen l’economia circular i la descarbonització

 

El director general d’Innovació, Juan José Cortés, ha instat les empreses del sector ceràmic a continuar apostant per la incorporació de noves ferramentes tecnològiques i innovacions per a mantindre la seua competitivitat i ha subratllat que per a dur a terme este esforç inversor disposen del suport econòmic de la Generalitat.

“Des de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme disposem d’ajudes que impacten en el sector ceràmic, que a més de contribuir a desenvolupar solucions innovadores, van de la mà de la sostenibilitat”, ha exposat Cortés durant la clausura de la XVIII edició del Congrés Mundial de la Qualitat del Taulell i Paviment Ceràmic Qualicer, que s’ha celebrat a Castelló de la Plana.

El suport a la I+D+i de la indústria ceràmica s’articula tant a través d’Ivace+i  com de la mateixa Direcció General d’Innovació, els quals financen als instituts tecnològics el desenvolupament de projectes de recerca i desenvolupament tecnològic.

Gràcies a estes ajudes s’està treballant, per exemple, en el desenvolupament de superfícies ceràmiques amb propietats biocides per a fer front els bacteris, virus i fongs. Una iniciativa que, en este cas, lidera l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC-AICE).

Per al director general no solament és necessari posar el focus en la innovació, sinó també en la transferència, per a garantir que les noves tecnologies i solucions en les quals treballen les universitats i els centres tecnològics i d’innovació acaben incorporant-se de manera efectiva en les empreses. “Hi ha talent i capital humà suficient, però és necessari impulsar la transferència”, ha indicat.

Cortés ha participat, a més, en la cerimònia de lliurament dels guardons Qualicer que enguany han recaigut en el Grupo Empresarial Pamesa, el Banc Sabadell, Vernís i Colorobbia España. El major congrés ceràmic ha reunit durant les seues dos jornades al voltant de 600 professionals i empreses del sector, procedents de 20 països per a abordar la cerca de solucions als grans reptes d’esta indústria.

 

Galeria d'imatges