President
Aeroport Alacant-Elx

Carlos Mazón: “No permetrem que el Govern central ens porte al col·lapse turístic”

07/03/2024
  • Critica un nou menyspreu del Govern d’Espanya cap a la Comunitat Valenciana amb la seua negativa a ampliar l’aeroport d’Alacant- Elx i lamenta que “ni tan sols s’ha plantejat l’estudi per a la segona pista”
  • Defén la necessitat d’esta infraestructura perquè “la Comunitat Valenciana està augmentant la seua capacitat turística nacional i internacional” i competix en desigualtat de condicions amb altres autonomies i regions
  • El cap del Consell reivindica el turisme com a motor econòmic i de cohesió social i afirma que la Generalitat posarà damunt de la taula un projecte per a la segona pista i es mantindrà ferma en la seua reivindicació

 

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha afirmat que “no permetrem que el Govern d’Espanya ens porte al col·lapse turístic perquè pot significar també un col·lapse social i d’un sector que és fonamental per a la nostra terra”. Mazón s’ha pronunciat així després de conéixer la negativa del Govern central a la segona pista de l’aeroport Alacant-Elx Miguel Hernández.

El president ha criticat que “el Govern central ni tan sols es plantege l’estudi per a la segona pista d’este aeroport” i ha lamentat que “es jugue amb l’economia, l’ocupació i la projecció de la Comunitat”.  

En este sentit, Mazón ha retret “este nou menyspreu de l’executiu central a la Comunitat Valenciana quan estem augmentant la nostra capacitat d’atracció de turistes nacionals i internacionals”.

Així, el cap del Consell ha assegurat que la Generalitat “plantejarà batalla a este nou desaire del Govern central perquè s’ho mereix la nostra terra, la província d’Alacant i un sector turístic que és fonamental per al futur de la Comunitat Valenciana”.

Mazón ha explicat que “tenim una projecció turística que significa beneficis, ingressos o cohesió social per a la nostra Comunitat”. Per això, el president ha subratllat que “posarem damunt de la taula un projecte perquè les dades ens avalen” i ha manifestat que “ens mantindrem fermes en la nostra reivindicació perquè la segona pista és clau per a continuar creixent”.

En esta línia, el cap del Consell  ha assenyalat que el seu executiu no permetrà competir en desigualtat de condicions amb altres autonomies i ha posat com a exemple de l’aeroport de Màlaga que sí que compta amb una segona pista.

 

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón