Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Nova Bauhaus Europea

El secretari autonòmic d’Habitatge afirma que el Festival MedCity serà una extraordinària ocasió per a valorar les excel·lències de la ‘ciutat mediterrània’

07/03/2024
El secretari autonòmic afirma que la ‘MedCity’ serà una extraordinària ocasió per a valorar les excel·lències de la Ciutat Mediterrània
  • Sebastián Fernández ha posat com a exemple Alacant per “la seua capacitat d’innovació en recursos de construcció, disseny i planificació urbana adaptats al clima mediterrani”
  • ‘MedCity’ és un festival que se celebra el pròxim mes d’abril a Alacant i que funciona com a esdeveniment satèl·lit del programa Nova Bauhaus Europea 2024

El secretari autonòmic d’Habitatge, Sebastián Fernández, ha afirmat que el Festival MedCity serà una extraordinària ocasió per a valorar les excel·lències de la ‘ciutat mediterrània’.

Així ho ha assenyalat Sebastián Fernández durant la presentació del Festival MedCity: ‘Bellesa, sostenibilitat i inclusió a la ciutat mediterrània’, esdeveniment que se celebra el pròxim mes d’abril a Alacant.

Així mateix, el secretari autonòmic ha posat com a exemple Alacant per “la seua capacitat d’innovació en recursos de construcció, disseny i planificació urbana adaptats al clima mediterrani”.

En este sentit, ha manifestat que la ciutat servirà de fòrum i punt de trobada per a la reflexió, l’intercanvi d’idees entre professionals, empreses i institucions “sobre els reptes que tenim com a societat en matèria de sostenibilitat, descarbonització i accessibilitat universal a les ciutats, sense renunciar al disseny, la qualitat i l’estil de vida que caracteritzen les ciutats mediterrànies, com Alacant”.

Finalment, Sebastián Fernández ha recordat que la Comunitat Valenciana és hui referent amb reconeixements, com és el cas de València, catalogada com a Ciutat Verda Europea 2024.

‘MedCity 2024’

‘MedCity’ està organitzat pel Col·legi d’Arquitectes d’Alacant i la Casa del Mediterrani, que compta amb la participació de la Generalitat, i funciona com a esdeveniment satèl·lit dins del programa Nova Bauhaus Europea 2024.

L’esdeveniment oferirà diverses taules redones i conferències compostes per professionals, així com un laboratori i una exposició per a mostrar projectes i prototips que s’alineen als valors fonamentals de la Nova Bauhaus Europea.

Durant el festival, professionals, empreses i institucions reflexionaran i intercanviaran idees sobre els reptes existents en matèria de sostenibilitat, lluita contra el canvi climàtic, economia circular, descarbonització i accessibilitat universal.

Les sessions serviran com a plataforma per a l’intercanvi d’idees i la col·laboració per a impulsar la innovació en la construcció i el disseny urbà.

La New European Bauhaus (NEB) és un moviment iniciat per la Comissió Europea, la finalitat del qual és promoure un nou estil de vida que conjumine sostenibilitat i disseny de qualitat, que requerisca menys carboni i que siga inclusiu i assequible per a tots i totes.

Galeria d'imatges