Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Energies renovables

Ivace+i Energia destina 3 milions d’euros per a impulsar l’autoconsum elèctric als ajuntaments

09/03/2024
  • Sufraga el 100 % del projecte mitjançant una fórmula combinada al 50 % de subvenció i el 50 % de finançament a un interés del zero per cent
  • El termini per a presentar projectes i optar a les ajudes conclou l’11 d’abril

L’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació (Ivace+i), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme que dirigix Nuria Montes, ha obert la convocatòria d’ajudes destinada a les entitats locals per a donar suport als projectes d’instal·lació d’autoconsum de generació d’energia elèctrica mitjançant energies renovables als municipis.

Esta línia d’incentius, tal com ha explicat el director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, està dotada amb un pressupost de 3 milions d’euros i el termini per a presentar sol·licituds es prolongarà fins al pròxim 11 d’abril de 2024.

La convocatòria, ha explicat el titular d’Energia, donarà suport al total del cost del projecte, ja que la fórmula d’ajuda reembossable es complementa amb una subvenció a fons perdut del 50 % del cost del projecte, “la qual cosa facilita enormement que els ajuntaments puguen desenvolupar esta classe d’instal·lacions”.

Per a Argüelles, “és necessari impulsar decididament esta classe d’instal·lacions, no només perquè contribuïxen evidentment a la descarbonització de l’economia, sinó perquè redunden en l’optimització de la despesa pública, i les administracions públiques han d’enviar un missatge exemplaritzant al conjunt de la societat”.

D’esta manera, la Conselleria, a través de la unitat d’Energia, sufragarà el 100 % del cost dels projectes mitjançant una fórmula combinada de subvenció a fons perdut (el 50 % del projecte) i un préstec a interés del zero per cent (el 50 % restant del projecte). El pressupost màxim que rebrà el suport d’Energia per projecte ascendix a 100.000 euros i un màxim de 300.000 euros per entitat beneficiària.

El termini d’amortització serà de 96 mesos i les quotes d’amortització seran semestrals, és a dir, 16 quotes d’amortització. No obstant això, les 8 últimes quotes no seran girades al beneficiari, ja que es compensen amb la subvenció a fons perdut.