Conselleria d'Educació, Universitats i Ocupació
Dia Internacional de la Dona

Educació fomenta la matrícula de dones en cicles formatius masculinitzats

08/03/2024
Educació fomenta la matrícula de dones en cicles formatius masculinitzats
  • La directora general de Formació Professional inaugura la jornada ‘Sense por a nous reptes, l’FP amb la dona’, en la qual es remarca la necessitat de superar estereotips de gènere en l’àmbit laboral
  • Actualment, molts dels cicles amb poca presència femenina tenen un 85-100 % d’ocupabilitat

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació, a través de la Direcció General de Formació Professional (FP), ha organitzat la jornada ‘Sense por a nous reptes, l’FP amb la dona’, per a fomentar la matrícula de les dones en cicles formatius masculinitzats.

La directora general de Formació Professional, Marta Armendia, ha assistit a la inauguració de la jornada, on ha assenyalat que “és molt important visibilitzar que hòmens i dones tenim les mateixes capacitats en l’àmbit laboral i superar així estereotips de gènere”.

Esta jornada s’ha dirigit a l’alumnat de 3r de l’ESO, 4t de l’ESO i Batxillerat, per a acostar-los els cicles formatius més masculinitzats que tenen molt alta ocupabilitat i compten amb una gran demanda femenina per part de les empreses.

Professionals d’empreses i antigues alumnes han contat la seua experiència laboral i han oferit consells i recomanacions per a facilitar a les estudiants, que així ho desitgen, la seua inclusió en estes famílies on hi ha poca presència femenina.

Armendia ha recordat que el mes de desembre passat la Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació va concedir subvencions per un import global de 99.998,08 euros a 221 alumnes per a incrementar l’accés femení a determinats cicles de Formació Professional de grau bàsic, mitjà i superior, així com a cursos d’especialització impartits en centres públics de la Comunitat Valenciana.

Sobre este tema, la directora general ha insistit en la importància de potenciar iniciatives educatives i culturals que afavorisquen la igualtat d’oportunitats. “Encara que cada vegada la presència de dones en tota classe d’estudis és major, no podem pensar que tot el treball està fet. En el cas de l’FP continuen havent-hi famílies professionals i cicles formatius amb una majoria d’estudiants masculins i és imprescindible que les dones coneguen esta oferta i s’integren en estes professions per a eliminar així la bretxa de gènere” ha finalitzat la directora general d’FP.

Entre els cicles masculinitzats trobem els de les famílies d’Edificació i Obra Civil; Electricitat i Electrònica; Energia i Aigua; Fabricació Mecànica; Instal·lació i Manteniment; i Informàtica i Comunicacions, entre altres. Es tracta de cicles amb un 85-100 % d’ocupabilitat en l’actualitat.

 

Galeria d'imatges