Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Suport internacionalització

Ivace+i Internacional organitza una missió tecnològica a Emirats amb huit ‘startups’ de la Comunitat Valenciana

08/03/2024
Ivace+i Internacional organitza una missió tecnològica a Emirats amb huit ‘startups’ de la Comunitat Valenciana
  • L’objectiu és realitzar una prospecció de l’ecosistema dels Emirats
  • S’han reunit amb agències governamentals, representants de fons d’inversió i venture capital i agents de l’ecosistema dels Emirats

 

Ivace+i Internacional ha organitzat una missió tecnològica a Emirats amb huit startups de la Comunitat Valenciana que es troben esta setmana als Emirats Àrabs Units, en el marc d’una missió tecnològica organitzada per la unitat internacional de l’Ivace+i.

La directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que l’objectiu d’esta acció és realitzar una “prospecció de l’ecosistema d’Emirats”, amb el desenvolupament d’una agenda de reunions organitzades per l’antena de l’Ivace  a Dubai.

“Les reunions perseguixen identificar connectors i facilitadors de negoci i ajudar les empreses a saber qui és qui en el món de l’emprenedoria als Emirats per a poder plantejar-se ampliar la seua startup en este mercat”, ha explicat Olives.

Els Emirats Àrabs Units són un punt de connexió comercial i logístic de primer nivell, amb una economia més diversificada que la del seu entorn i amb interessants oportunitats atesa “la seua aposta per transformar-se en una economia del coneixement en la pròxima dècada”, ha explicat la directora general.

A més, les autoritats han posat en marxa una estratègia per a atraure empreses innovadores de tot el món, amb “l’objectiu que donen suport a la transició cap a un país intel·ligent global”, ha afegit.

Durant esta setmana s’han reunit amb agències governamentals, representants de fons d’inversió i venture capital i agents de l’ecosistema dels Emirats.
Entre les reunions celebrades, destaquen les mantingudes amb el Sharjah Research Technology & Innovation Park, que fomenta la investigació i el desenvolupament i amb fons d’inversió com Seed Group o Abu Dhabi Investment Authority.

També s’han mantingut contactes amb organismes governamentals com Sheraa, des del qual es dona suport a l’ecosistema i Dubai Internet City, així com incubadores i acceleradores com Dubai Technology Entrepreneur Campus (DTEC).

Emirats també va ser la destinació de la missió institucional encapçalada per la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, amb motiu de la participació d’empreses de la Comunitat en la fira Gulfood.

Un ecosistema ben connectat

Amb una població estimada de més de 9,5 milions de persones i un PIB de 482.000 milions de dòlars, els Emirats Àrabs Units es consideren un dels països més innovadors i emprenedors del món.

L’ecosistema d’empreses emergents dels Emirats Àrabs Units se sustenta en factors com un entorn empresarial sòlid, un fàcil accés al capital i l’existència d’emprenedors amb talent. Este ecosistema ha experimentat un augment en l’activitat en els últims anys a mesura que les empreses avancen en l’exploració de nous mercats.

L’ecosistema està, a més, ben connectat amb altres ecosistemes de startups regionals i internacionals a causa de l’estreta relació entre els EAU i els seus països veïns, així com a les nombroses empreses emergents que s’han fundat a la regió.

 

Galeria d'imatges