Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori
Aigua

Salomé Pradas destaca el paper de les dones regants i demana el seu suport perquè la Comunitat Valenciana seguisca com a referent en gestió hídrica

08/03/2024
Salomé Pradas destaca el paper de les dones regants i demana el seu suport perquè la Comunitat Valenciana seguisca com a referent en gestió hídrica
  • La consellera dona suport a la labor d’este col·lectiu en la IV Trobada de Treballadores Vinculades a Comunitats de Regants celebrada en el Dia Internacional de la Dona

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha participat en la IV Trobada de Treballadores Vinculades a Comunitats de Regants, celebrada a Alfafar, en la qual ha conegut de primera mà el treball d’este col·lectiu, al qual ha demanat col·laboració perquè la Comunitat Valenciana es mantinga com a referent en gestió hídrica.

Salomé Pradas ha volgut donar suport en el Dia Internacional de la Dona la labor d’este grup i acompanyar-les en part de la jornada. La consellera ha admés que pocs sectors han sigut “històricament tan masculinitzats com l’agrícola, a pesar que la intervenció de les dones ha sigut tan essencial”. “No obstant això, heu aconseguit ocupar el lloc que mereixíeu mitjançant el vostre esforç, compromís i dedicació”, ha recalcat.

La màxima responsable de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha aplaudit que la presència de les dones en les comunitats de regants “no és hui fruit de quotes o consignes buides, sinó del treball, la qual cosa els ha permés escalar a llocs de responsabilitat”.

Per a Salomé Pradas, la mirada femenina que aporten és fonamental en una situació com l’actual. “Vosaltres, millor que ningú, sou conscients que ens enfrontem a una sequera que cada vegada afecta més punts d’Espanya i la Comunitat Valenciana”, ha destacat la consellera, que ha afegit que des del Consell  “ho tenim clar i ens hem proposat que esta siga la legislatura de l’aigua”.

En este sentit, ha enaltit el compromís de la Generalitat amb la defensa del transvasament Tajo-Segura i ha recordat la mà estesa per a ajudar altres autonomies “en la mesura de les nostres possibilitats”. De la mateixa manera, ha destacat que la Comunitat Valenciana és líder en reutilització i ha demanat a este col·lectiu continuar treballant per a ser exemple en altres àmbits.

 

Galeria d'imatges

Talls de veu relacionats

Consellera de Medio Ambiente