Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
A la ciutat noruega de Trondheim

Nuria Montes dona suport a l’equip de xefs valencians que representaran Espanya en el Campionat Europeu Bocuse d’Or 2024

08/03/2024
Nuria Montes dona suport a l’equip de xefs valencians que representaran Espanya en el Campionat Europeu Bocuse d’Or 2024
  • La consellera de Turisme destaca la importància del turisme gastronòmic “com a element dinamitzador de la nostra economia, però també de la nostra imatge en el món”
  • Montes incidix a reforçar la promoció del turisme gastronòmic a través de la marca l’Exquisit Mediterrani, comptant amb “un producte excepcional i uns cuiners que ens ajuden a ser més competitius”

 

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha incidit este divendres en la importància del turisme gastronòmic “com a element dinamitzador de la nostra economia, però també de la nostra imatge en el món”; al mateix temps que ha reivindicat “la qualitat i competitivitat que ens aporten els nostres cuiners, que ja s’han convertit en grans ambaixadors de la Comunitat Valenciana a través dels seus plats”.

Així s’ha pronunciat durant la trobada que ha mantingut este matí a l’Hotel Hospes Palau del Mar de València amb l’equip de cuiners valencians que representarà Espanya en el Campionat Europeu Bocuse d’Or 2024.

Allí, Montes ha mostrat el seu suport als representants valencians que competiran els pròxims dies 19 i 20 de març en un dels esdeveniments culinaris més destacats d’Europa.

Este equip, que compta amb la col·laboració i el suport econòmic de Turisme Comunitat Valenciana, a través de la seua marca l’Exquisit Mediterrani, i de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (Conhostur), està liderat pel xef José Manuel Miguel, del restaurant Beat de Calp, que té una estrela Michelin. D’altra banda, l’equip el componen el xef executiu de l’Hotel Hospes Palau del Mar, Carlos Julián Martínez i el seu ajudant de cuina, Alex Pascual. Per a exercir la labor de coach, aniran acompanyats pel reconegut xef guipuscoà, Iñigo Lavado.

Per la seua part, la màxima responsable de Turisme en la Comunitat Valenciana ha aprofitat per a incidir en l’estratègia posada en marxa des de la Generalitat en matèria de turisme gastronòmic, i ha remarcat que “la nostra intenció és mantindre i reforçar un pla d’acció que ens porte a presentar la nostra destinació, a través de la marca l’Exquisit Mediterrani, amb experiències gastronòmiques que resulten atractives per als diferents mercats i segments de la demanda, cada vegada més interessats en el turisme gastronòmic”.

En este sentit, ha remarcat que “comptem amb un producte excepcional i grans cuiners que ens ajuden a ser més competitius”. De fet, la proposta culinària que competirà a Noruega estarà inspirada en la rica tradició gastronòmica de la Comunitat Valenciana, amb sabors mediterranis i autòctons com la titaina i el vi valencià per al cuinat de la carn que aportaran la distinció local als ingredients obligatoris del concurs.

A la proposta gastronòmica se suma la presentació, ja que l’equip espanyol sorprendrà amb una safata per a la presentació del peix dissenyada pels artesans Vidrio Sorribes, amb més d’un centenar d’història a la Comunitat Valenciana.

 

Galeria d'imatges