Vicepresidència Segona i Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge
Participació infantil i adolescent

El Consell Estatal de Participació de la Infància i Adolescència selecciona per a la seua composició dos jóvens de la Comunitat Valenciana

08/03/2024
La directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic ha felicitat les dos jóvens “per la seua iniciativa i la voluntat de ...
  • La directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic ha felicitat les dos jóvens “per la seua iniciativa i la voluntat de participar en este òrgan estatal”
  • Un jove de Vila-real també ha sigut seleccionat per al Consell Assessor de la Plataforma de Participació Infantil de la Unió Europea

 

El Consell Estatal de Participació de la Infància i Adolescència (CEPIA) ha seleccionat la candidatura de dos jóvens de la Comunitat Valenciana per a formar part d’este òrgan nacional de consulta, representació i participació de les xiquetes, xiquets i adolescents de tot el país, adscrit al Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030.

La directora general de Família, Infància i Adolescència i Repte Demogràfic, Elena Albalat, ha traslladat la seua enhorabona i felicitacions a les dos jóvens, Uma i Coral, “pel seu compromís i la voluntat de participar en este òrgan estatal en representació de tots els xiquets, xiquetes i adolescents de la Comunitat Valenciana, i convertir-se en la veu de tots ells, prenent la paraula i exercint el dret a una participació plena”.

Elena Albalat s’ha traslladat al centre del sistema de protecció de la Generalitat on residix una d’elles per a felicitar-la personalment, i els ha oferit a les dos la total “disponibilitat i suport” de l’Administració per a afrontar “un pas més en el camí cap a la participació real i efectiva de xiquets, xiquetes i adolescents en la nostra societat”.

Estes dos noves components s’unixen a l’altre membre valencià que ja tenia el CEPIA, per la qual cosa actualment són tres els xiquets, xiquetes i adolescents valencians que estan actius en l’òrgan.

Així mateix, Elena Albalat ha fet extensiva la seua felicitació a un jove del Consell local de Vila-real, Javier, que ha sigut seleccionat per a formar part del grup d’experts del Consell Assessor de la Plataforma de Participació Infantil de la Unió Europea, posada en marxa en 2021 per a garantir que s’escolte i es prenga seriosament els xiquets i xiquetes de tota Europa. El pròxim dia 6 d’abril, Javier acudirà a la reunió del Consell a Brussel·les.

Participació infantil a la Comunitat Valenciana

Actualment, la Comunitat Valenciana compta ja amb 80 consells locals que funcionen com a òrgans consultius i de participació de xiquetes, xiquets i adolescents en tots els assumptes que els afecten, directament o indirectament, en l’àmbit municipal.

Elena Albalat ha assenyalat que s’ha impulsat la Xarxa CLIA (consells locals d’infància i adolescència) per a “donar veu” a prop de 1.700 xiquets, xiquetes i adolescents que en estos moments participen en les estructures dels consells d’infància municipals de la Comunitat Valenciana.

De les 1.700 xiquetes, xiquets i adolescents que participen activament en estos òrgans consultius, per àmbit territorial 254 pertanyen a municipis de la província de Castelló, 1.074 a la província de València i 372 es troben participant en les estructures de consells locals de la província d’Alacant.

La responsable d’Infància i Adolescència de la Conselleria s’ha referit també als dos òrgans autonòmics que també funcionen de manera activa i participativa: el Consell d’Infància i Adolescència de la Comunitat Valenciana i el Consell Infantil i Adolescent del Sistema de Protecció, els dos com a organismes impulsats per la Generalitat amb l’objectiu de “comptar amb l’opinió de xiquetes, xiquets i adolescents i portar a la pràctica així el seu dret a ser escoltats col·lectivament en els assumptes que els concernixen”.

 

Galeria d'imatges