President
Dia Internacional de la Dona

Carlos Mazón apel·la a un “compromís real, sense divisions ni exclusions”, per a “una igualtat efectiva i permanent”

08/03/2024
Carlos Mazón apel·la a un “compromís real, sense divisions ni exclusions”, per a “una igualtat efectiva i permanent”
  • Afirma que “la igualtat i la millora de la conciliació i la corresponsabilitat són una prioritat del Consell” i “formen part de la gestió del dia a dia i impregna de manera ⁠transversal totes les seues polítiques públiques”
  • Advoca per una igualtat “sense propietaris ni guardians” en la qual no hi haja receptes úniques ni camins excloents perquè “és un dret de totes i tots”
  • Reclama la col·laboració de totes les institucions i la complicitat de totes les sensibilitats “per a solucionar els problemes reals de les dones”
  • El president de la Generalitat ha participat en la XXVI edició dels Premis Isabel Ferrer
     
València.

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha apel·lat a un “compromís real, sense divisions ni exclusions, per a una igualtat efectiva i permanent”. Unes declaracions que ha fet durant la XXVI edició dels Premis Isabel Ferrer que se celebren en el marc del Dia Internacional de la Dona.

El cap del Consell ha advocat per una “igualtat sense propietaris, sense guardians, sense copyright en la qual no hi ha receptes úniques ni camins excloents. Mai una marca protegida només per uns, sempre un dret de totes i tots per a posar fi a les desigualtats a les quals s’enfronten encara hui les dones”.

Durant la seua intervenció, el president ha destacat que des del Consell “creiem que la igualtat o és realment generosa o només és impostura”. Per això ha demanat “la col·laboració de totes les institucions i la complicitat de totes les sensibilitats per a solucionar els problemes reals de les dones”.

Carlos Mazón ha posat com a prioritat del Consell la millora de la conciliació i la corresponsabilitat amb el desenvolupament de polítiques com la gratuïtat de l’educació de 0 a 3 anys, el foment i incentivació de les bones pràctiques en conciliació i corresponsabilitat en les empreses i el Pla de xoc en dependència. “La igualtat no solament és un tema que estiga en l’agenda d’este Consell. La igualtat és agenda d’este Consell” ha afirmat, i per això “forma part de la gestió del dia a dia i impregna de manera transversal les reflexions, les decisions i les accions en la nostra manera de gestionar les polítiques públiques”.

El màxim representant de l’executiu valencià ha insistit que “el nostre compromís per la igualtat està en tots els espais, sense exclusió, com en les empreses, o les administracions”. Així mateix, ha explicat que “la igualtat està en l’accés amb garantia i seguretat a tots els servicis sanitaris i a eixes proves diagnòstiques el seguiment de les quals ha de ser sempre motiu d’eficàcia, i mai més d’abandó, desídia i vergonya”.

A més, ha indicat que “poden comptar amb l’administració com a suport de qualsevol necessitat assistencial, tant en el pla econòmic i social, com de manera especial en tot allò que estiga relacionat amb la salut mental”.

Mazón també s’ha referit a les desigualtats contra les quals continuen lluitant les dones com la bretxa salarial, el sostre de vidre o les dades de desocupació que “continuen mostrant com el nombre de dones parades és superior al dels hòmens”. També ha posat l’accent en la violència contra la dona que “persistix de manera abominable” i el preocupant creixement de la violència sexual entre els més jóvens. “La societat en el seu conjunt, i les institucions les primeres, no podem eludir eixa dolorosa realitat”, ha subratllat el president.

XXVI edició Premis Isabel Ferrer

Esta nova edició dels Premis Isabel Ferrer que reconeixen la labor de les dones en el seu àmbit laboral ha guardonat la catedràtica de Filosofia del Dret en la Universitat Jaume I, Paloma Durán: la presidenta de la Confederació Europea del Calçat i vicepresidenta del Grupo Pikolinos, Rosana Perán i la dissenyadora de moda valenciana, Isabel Sanchis.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón