Conselleria de Cultura, Educació, Universitats i Ocupació
Campus Virtual Labora 2024

El campus virtual de Labora obri fins al 19 de març la matrícula per als cursos gratuïts de competències transversals i digitals

10/03/2024
  • Els cursos de competències transversals estan dissenyats per a desenvolupar les softskills: habilitats personals i interpersonals imprescindibles per a aconseguir un desenvolupament professional òptim
  • Les competències digitals formen en el maneig de programes informàtics com Microsoft Word, Excel, Power Point o Photoshop

Labora, el Servici Valencià d’Ocupació i Formació, ha obert una edició nova al campus virtual dels cursos de competències transversals i digitals. Les persones que estiguen donades d’alta en Labora poden sol·licitar inscriure’s en estos cursos fins al pròxim 19 de març.

L’objectiu d’estos cursos de formació és, en el cas de les competències transversals, millorar la capacitació laboral de la ciutadania, aportant-li habilitats personals i interpersonals de diferents graus de complexitat, mentre que en el cas de les competències digitals, es busca dotar les persones de la formació bàsica en l’ús de les noves tecnologies.

Les competències transversals o softskills se centren a desenvolupar destreses que es mostren com a imprescindibles per a aconseguir un desenvolupament professional òptim, com ara la comunicació tant verbal com no verbal, l’escolta activa, la creativitat, el lideratge, així com habilitats com l’adaptabilitat, l’autocontrol o la resiliència.

Esta és ja la quinta edició d’estos cursos, que duren entre 25 i 60 hores d’impartició i que tenen l’accés disponible en línia, de manera que els pot fer l’alumnat en qualsevol moment del dia, ja que s’adapten a qualsevol situació personal o laboral.

La formació en estes habilitats personals i interpersonals es mostra com una ferramenta imprescindible per a millorar l’ocupabilitat de les persones. Tal com ha quedat de manifest en l’estudi dut a terme per l’Observatori de les Ocupacions del Servici d’Ocupació Pública Estatal, per a garantir l’acompliment eficient d’una ocupació ja no n’hi ha prou a adquirir els coneixements tècnics i teòrics, també és necessari disposar d’una sèrie d’habilitats personals, actituds i aptituds de caràcter transversal, que faciliten al treballador o treballadora més autonomia i flexibilitat a l’hora d’afrontar i resoldre els problemes i reptes professionals, independentment del lloc o de l’empresa en la qual es trobe a cada moment.

D’esta manera, l’alumnat interessat a rebre esta formació pot triar entre Comunicació Escrita; Treball en Equip; Lideratge i Direcció d’Equips de Treball; Resolució de Conflictes en el Treball i Millora del Rendiment; Design Thinking; Capacitat d’Adaptació, Flexibilitat i Agilitat; Entrenament de l’Autoestima i Autocontrol; Autonomia i Innovació Laboral - Iniciativa i Creativitat; Pensament Positiu - Optimisme i Entusiasme, i Gestió Eficaç del Temps.

Segona edició dels cursos de competències digitals

Pel que fa als cursos de competències digitals, arriben a la segona edició. En estos cursos es forma l’alumnat en la utilització bàsica de les noves tecnologies, especialment en el maneig dels programes informàtics bàsics.

D’esta manera, s’impartix formació en Microsoft Word, Excel i Power Point bàsic, mitjà i avançat, comerç i màrqueting digital, teletreball, gestió de projectes de programari, transformació digital bàsica o disseny gràfic amb Photoshop.

Estos cursos tenen una duració inferior a les 30 hores. Pròximament, Labora ampliarà l’oferta formativa en estos cursos de competències digitals, amb l’oferta dels quals superaran les 30 hores de formació.