President
La Vuelta

Carlos Mazón destaca que la volta ciclista femenina a Espanya “ens permet continuar trencant motles” i donant suport a la promoció de la dona en l’esport

08/03/2024
Carlos Mazón destaca que la volta ciclista femenina a Espanya “ens permet continuar trencant motles” i donant suport a la promoció de la dona en ...
  • Assenyala que les xiquetes necessiten “referències per a continuar somiant” i reivindica l’exemple que suposen les esportistes 
  • Indica que La Vuelta Femenina 24 suposarà “un gran aparador turístic per a la nostra terra” i per a la seua promoció, ja que tres de les seues etapes transcorreran per la Comunitat Valenciana i hi participen equips de 13 nacionalitats 
  • El president de la Generalitat ha assistit a la presentació del recorregut de La Vuelta Femenina 24, que eixirà el pròxim 28 d'abril des de València
     

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat este divendres que La Vuelta Femenina 24 “ens permet continuar trencant motles” i donant suport a la promoció de la dona en l’esport d’elit.

Carlos Mazón ha realitzat estes declaracions durant la presentació del recorregut de La Vuelta Femenina 24, que partirà el pròxim 28 d’abril des de València i que tindrà altres dos etapes que es desenvoluparan pel territori de la Comunitat Valenciana.

El cap del Consell  ha assenyalat que “les xiquetes necessiten referències, somiar mirant algú” i ha reivindicat l’exemple que suposa per a això les esportistes. En este sentit, ha subratllat que encara que les dones “encara tenen molt a conquistar, es van fent passos i les xiquetes tenen cada vegada més oportunitats”.  

Fer esport desgrava

Carlos Mazón ha destacat també que la pràctica de l’esport en la Comunitat Valenciana desgrava impostos, especialment a les rendes que més baixes, en referència a la mesura posada en marxa pel Consell a la Comunitat Valenciana que permet deduccions de fins a 150 euros pel 30 % de les despeses associades a la pràctica esportiva.

Sobre este tema, ha assenyalat que “apostar per l’esport és apostar per una vida sana” i per una “societat madura” i ha reivindicat la necessitat de fomentar la pràctica esportiva.

El president de la Generalitat també ha indicat que la volta ciclista femenina a Espanya suposarà “un gran aparador turístic per a la nostra terra”, ja que l’esdeveniment, en el qual participen un total de 21 equips de 13 nacionalitats diferents, posicionarà la Comunitat Valenciana en l’àmbit europeu i internacional.

Aposta del Consell

Carlos Mazón ha explicat també que des del Consell, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, “hem competit dur” per a poder ser els amfitrions de la prova i ha reivindicat l’experiència que va suposar que Torrevieja protagonitzara l’any anterior una eixida de La Vuelta.

En esta línia, ha apuntat que esta serà “la volta de la consolidació” i que des del Consell  es farà tot l’esforç possible per a “estar a l’altura que mereix este esdeveniment” i que la prova siga un “èxit d’organització”.

Recorregut per la Comunitat Valenciana

La ciutat de València acollirà la primera etapa de La Vuelta Femenina 24 by Carrefour.es en la qual es farà una contrarellotge per equips a la Ciutat de les Arts i les Ciències i l’Oceanogràfic. La segona jornada, amb eixida des de Buñol, recorrerà l’interior de la província de València fins a endinsar-se en territori castellonenc i acabar a Moncofa.

La tercera etapa, última que es desenvolupa a la Comunitat Valenciana, partirà des de Llucena per a posar rumb a Terol en una jornada de mitja muntanya.

La competició recorrerà 8 províncies de 5 autonomies espanyoles i finalitzarà el 5 de maig a Valdesquí (Madrid). El recorregut compta amb un total de 8 etapes, una més que en l’anterior edició, entre les quals s’inclouen una contrarellotge, una etapa plana, dos etapes ondulades, una etapa de mitja muntanya i tres etapes de muntanya.

A l’acte de presentació d’esta competició han assistit també el vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera; i l’alcaldessa de València, María José Catalá.

 

Galeria d'imatges

Vídeos relacionats

Talls de veu relacionats

President de la Generalitat, Carlos Mazón