Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Davant les declaracions del ministre de Transports

Montes recorda al Govern que l’aeroport de València preveu superar en 2024 la capacitat màxima i reitera la necessitat de tancar el seu pla d’ampliació

08/03/2024
  • La consellera de Turisme avança que Manises superarà els 10,5 milions de passatgers enguany, i incidix en la necessitat de “posar-se a treballar ja per a ampliar les seues instal·lacions, tan necessàries per a continuar creixent”
  • Afirma que “la Generalitat Valenciana es posa a la disposició de l’Estat perquè es puguen dur a terme els treballs d’ampliació com més prompte millor”

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha recordat al Govern central que “l’aeroport de València aconseguirà i superarà, sens dubte, els 10,5 milions de passatgers en 2024”, la xifra que figura com a capacitat màxima en el seu document de regulació aeroportuària (DORA). Un resultat que, a juí seu, “indica la necessitat de posar-se a treballar ja per a ampliar les instal·lacions aeroportuàries, tan necessàries per a continuar creixent”.

“En el cas de Manises ja arribem tard, i no pot ocórrer el mateix amb el d’Alacant-Elx”, ha argumentat Montes. Per això, ha explicat que és “fonamental abordar ja una ampliació de la terminal de Manises i una segona pista a l’aeroport de Miguel Hernández”.

En el cas de la infraestructura de la província de València, segons totes les previsions, el seu creixement seguirà la tendència de l’any 2023, en el qual l’aeroport de Manises ha registrat un total de 9,94 milions de passatgers i un augment interanual del 22,6 %, el més important de tota la xarxa Aena.

En este context, la consellera de Turisme ha assegurat que “la Generalitat Valenciana es posa a la disposició del Govern d’Espanya per a col·laborar, dins de les nostres competències autonòmiques, perquè es puguen dur a terme els treballs d’ampliació dels aeroports com més prompte millor”.

Amb això, “es permetrà seguir amb eixe creixement sostingut no només de l’activitat turística, sinó també de l’activitat econòmica que està íntimament lligada a una infraestructura tan essencial com és l’aeroport de València”, ha argumentat Montes.

Així ho ha declarat en resposta a les últimes afirmacions que ha fet este divendres el ministre de Transports, Óscar Puente, que ha defés la possibilitat d’ampliar els aeroports d’Alacant i de València si Aena ho necessita i quan s’aconseguisca el límit de viatgers, ja que l’objectiu d’esta empresa pública és captar nous viatgers.

La consellera va mostrar ja este dijous la seua perplexitat a la resposta rebuda a una pregunta presentada pel senador popular Agustín Almodóbar, en la qual el Govern assegurava que els estudis realitzats indiquen que a curt/mitjà termini no és necessari disposar d’una segona pista a l’aeroport d’Alacant-Elx.

Així mateix, Montes ha tornat a reiterar, i fer-hi al·lusió, el fet que un aeroport similar, com és el de Màlaga, ja va inaugurar la seua segona pista amb 13 milions de passatgers, mentres que l’aeroport d’Alacant ha sobrepassat els 16 milions este últim any 2023, de manera que queda de manifest que “sí que és una necessitat per a poder mantindre el seu creixement en els pròxims anys”.

Talls de veu relacionats