Hisenda, Economia i Administració Pública

El Consell col·labora amb la UV i la UA per a la realització d’investigacions sobre avaluació de polítiques públiques en finançament universitari, ajudes a la innovació i precarietat laboral

12/03/2024
  • La Conselleria d’Hisenda finançarà amb una dotació global de 318.000 euros tres projectes de tesis doctorals amb la contractació de personal investigador predoctoral
  • Les activitats es desenvoluparan en el marc de la convocatòria de subvencions per al foment de la formació, la investigació i la transferència de coneixement en l’àmbit de l’economia pública

 

El Consell ha autoritzat la subscripció de dos acords amb la Universitat de València   (UV) i d’un altre acord amb la Universitat d’Alacant (UA) per al desenvolupament d’investigacions sobre avaluació de polítiques públiques en finançament universitari, ajudes a la innovació i indicadors de precarietat laboral.

Els acords tenen per objecte establir els termes de la col·laboració de la Generalitat amb les dos universitats i permetran subvencionar amb una dotació econòmica global de 318.000 euros tres projectes de tesis doctorals amb la contractació de personal investigador predoctoral.

Les activitats es desenvoluparan en el marc de la convocatòria de subvencions de la Conselleria d’Hisenda, Economia corresponent a 2023 per al foment de la formació, la investigació i la transferència de coneixement entre el sistema universitari valencià i la Generalitat en l’àmbit de l’economia pública.

Dos d’estes investigacions seran realitzades per la UV i versaran sobre ‘Mecanismes d’avaluació de les polítiques públiques universitàries: el finançament de les universitats públiques valencianes’ i ‘Avaluació de les ajudes públiques a la innovació a la Comunitat Valenciana’.

Per la seua part, la UA investigarà sobre ‘Disseny i aplicació d’índexs de precarietat laboral multidimensional per a l’avaluació de polítiques públiques’.

Esta línia de subvencions destinada a les universitats té com a finalitat fomentar la formació i la investigació acadèmica, així com la transferència d’informació i coneixements amb la col·laboració entre l’àmbit acadèmic i l’Administració pública.

Es pretén amb això impulsar l’activitat investigadora en àrees d’interés gestionades per la Generalitat per a facilitar l’avaluació de les polítiques públiques i introduir millores en la presa de decisions.

El programa tracta també de contribuir a la formació especialitzada de professionals en matèria d’economia pública que puguen continuar desenvolupant la seua activitat en alguna universitat valenciana, en la Generalitat o en altres institucions públiques o privades.

Així mateix, busca contribuir a la futura formació de grups d’investigació emergents en economia pública en les universitats del sistema universitari valencià i a la consolidació dels grups d’investigació ja existents.