Innovació, Indústria, Comerç i Turisme
Àrees industrials

Ivace+i concedix 70.000 euros a la Federació de Polígons Empresarials per a impulsar i millorar les àrees industrials de la Comunitat Valenciana

11/03/2024
Ivace+i concedix 70.000 euros a la Federació de Polígons Empresarials per a impulsar i millorar les àrees industrials de la Comunitat Valenciana
  • Dins de les accions dutes a terme, destaca la celebració de jornades per a constituir EGM, la III edició del Curs Superior de Direcció de Parcs Empresarials i l’entrega de distintius a les àrees industrials avançades
  • La col·laboració entre l’Ivace i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) facilita la promoció dels parcs empresarials i incrementa la competitivitat de les empreses

 

Ivace+i ha concedit 70.000 euros a la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, per al desenvolupament de 14 actuacions que han permés impulsar i millorar la qualitat de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana durant l’exercici 2023.

Esta subvenció, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), suposa un increment del 40 % respecte a l’any anterior i ha permés la realització d’accions per a donar a conéixer la Llei d’àrees industrials entre les quals es troba la tercera edició del Curs Superior de Direcció de Parcs Empresarials impartit per la Universitat d’Alacant i la celebració de nou jornades informatives per a assessorar els ajuntaments en la constitució d’entitats de gestió i modernització (EGM).

Així mateix, s’han dut a terme tres reunions, una en cada província de la Comunitat Valenciana, amb el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local (COSITAL), centrades en la gestió dels parcs empresarials, i la celebració d’un esdeveniment per a l’entrega dels distintius a les àrees industrials avançades.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme i presidenta d’Ivace+i, Nuria Montes, ha subratllat que la col·laboració d’Ivace+i i Fepeval per al desenvolupament d’estes accions “està contribuint a millorar la gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, incrementant així la competitivitat de les empreses i la creació d’ocupació”.

Curs Direcció Parcs

Ivace+i ha finançat per tercer any consecutiu el Programa Superior de Direcció de Parcs Empresarials, que s’ha impartit a la Universitat d’Alacant.

Este programa superior, pioner a Espanya, ha complit tots els seus objectius i ha contribuït a la professionalització de la gestió i direcció de les àrees empresarials en impartir coneixements pràctics i dotar de les ferramentes necessàries per a optimitzar la labor que desenvolupen els gestors.

La iniciativa, de 200 hores lectives en modalitat semipresencial, dona resposta a la necessitat de proporcionar una formació específica per al desenvolupament de la professió de gestió dels empresarials i és un exemple de l’aposta per les àrees industrials la qual cosa contribuïx a la seua professionalització, la seua competitivitat i creixement.

Jornades assessorament sobre EGM

Durant 2023 s’han celebrat jornades informatives d’assessorament dirigides a empresaris, propietaris i ajuntaments per a la constitució d’EGM que han tingut lloc a les localitats de Callosa d’en Segura, Monòver, la Vila Joiosa, Sant Vicent del Raspeig, l’Eliana, Foios, Peníscola, Sedaví i Orpesa, així com l’elaboració d’un pla de treball per a la creació d’una EGM en les àrees industrials d’estos municipis.

L’Entitat de Gestió i Modernització és una nova figura jurídica a Espanya recollida en la Llei d’àrees industrials que s’està implantant a la Comunitat Valenciana i que oferix una oportunitat de creixement per als parcs empresarials.

Es constituïx entre les associacions empresarials/empreses/entitats de conservació de manera voluntària. Permet millorar els servicis i les infraestructures de les àrees industrials per a fer-les més competitives i atractives per a la implantació de nous projectes i beneficiar també les empreses ja instal·lades. Actualment la Comunitat Valenciana té 24 entitats de gestió i modernització constituïdes.

Reunions Cosital

De la mateixa manera, en 2023 han tingut lloc trobades entre l’Ivace, Fepeval i el Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de l’Administració Local (Cosital), en cada una de les províncies de la Comunitat Valenciana en les quals s’ha abordat sobre la gestió dels parcs empresarials, i especialment sobre les entitats de gestió i modernització. Així, s’han celebrat reunions de treball amb Cosital a les ciutats d’Alacant, Onda i Paterna.

Distintius àrees avançades

Una altra de les actuacions finançades per l’Ivace ha sigut la celebració d’un esdeveniment per l’entrega de guardons a les àrees industrials avançades de la Comunitat Valenciana, que va tindre lloc el passat 15 de gener a la Institució Firal Alacantina (IFA).

Este acte ha suposat un reconeixement molt significatiu a l’esforç que els ajuntaments i les entitats de gestió i modernització estan realitzant per a impulsar els estàndards d’excel·lència de les seues àrees industrials.

En l’acte es van guardonar les sis primeres àrees industrials de la Comunitat Valenciana que corresponen a Les Talaies d’Alacant, Cotes Baixes d’Alcoi, Cotes d’Algemesí, Parc Industrial Joan Carles I d’Almussafes i Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic de Paterna.

 

Galeria d'imatges